Atletika

"Sunce" organizuje prvi inkluzivni atletski miting

"Sunce" organizuje prvi inkluzivni atletski miting
Foto: N.N. | "Sunce" organizuje prvi inkluzivni atletski miting

Škola sporta za osobe s poteškoćama u razvoju "Sunce" organizuje 22. avgusta s početkom u 16 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci prvi inkluzivni atletski miting.

"Takmičenje će biti održano u okviru projekta 'Youth Innovation Grant' koji je podržala Specijalna olimpijada u Bosni i Hercegovini", naveli su organizatori.

Tehnički partneri mitinga su Atletski klub Banjaluka i Atletski klub invalida Vrbas.

"Ovaj događaj ima za cilj da promoviše sport, te prava i sposobnosti osoba s poteškoćama u razvoju kako bi se pobijedile predrasude koje postoje kada je u pitanju ova marginalizovana grupa", naveli su organizatori.

Dodali su da im je želja kao organizatora ovog mitinga da pruže priliku, prostor i vrijeme osobama s poteškoćama u razvoju da pokažu svoje vještine u najboljem svjetlu uz istovremeno druženje i zabavu.

"Pozivamo sve zainteresovane klubove, ustanove, udruženja koji rade sa osobama s poteškoćama u razvoju, da svojim učešćem upriliče ovaj događaj. Za sve informacije o načinu prijavljivanja možete nas kontaktirati na e-mail: [email protected]", naglasili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije