Atletika

Španović najboljim skokom u sezoni slavila u Stokholmu

Španović najboljim skokom u sezoni slavila u Stokholmu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva/Ilustracija | Španović najboljim skokom u sezoni slavila u Stokholmu

Još jedan veliki uspjeh Ivane Španović! Srpska takmičarka u skoku udalj danas se takmičila na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu, gdje se našla na pobjedničkom postolju.

Plasman u završnu seriju obezbijedila je sa drugog mjesta skokom od 6,83 metra, dok je u odlučujućoj završnoj seriji kada se rješavalo pitanje pobjednika skočila 6,88 metara u konkurenciji tri najbolje takmičarke i zauzela prvo mjesto! To joj je najbolji rezultat sezone.

U odlučujućoj seriji u kojoj se nadmetala sa Malaikom Mihambo iz Njemačke i Marinom Bek-Romančuk iz Ukrajine, srpska atletičarka se najbolje snašla. Ukrajinka je prestupila, dok je Njemica skočila "samo" 6,77 metara i završila na drugom mjestu.

Najbolja atletičarka Srbije, Ivana Španović odlično je startovala već u prvoj seriji na Dijamantskoj ligi u Stokholmu. Već poslije prve runde skokova ugrabila je prvo mjesto sa skokom dugim 6,54 metra, koji je bio za dva centimentra duži od onog koji je imala njemačka atletičarka, Malaika Miambo.

U drugoj seriji je nešto dalje uspjela da skoči Kadi Sanja iz Švedske (6,60 metara), kao i Polina Lukjanenkova iz Ukrajine (6,55 metara), dok je Ivana skočila identično kao u prvoj seriji.

Već u trećoj je Španović krenula da napreduje sa 6,72 metara, ali je imala nesreću da je Malaika Miambo tada skočila nevjerovatnih 7,02 metara i ugrabila prvo mjesto. I Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine je tada skočila veoma dobrih 6,79 metara i "preskočila" Ivanu.

Ni to nije uplašilo Ivanu, pa je u četvrtoj seriji ponovo izbila na drugo mjesto skokom od 6,83 metara i počela je da diše za vratom prvoplasiranoj Njemici. U petoj je ipak prestupila, što nije mnogo zaboljelo, pošto se plasirala u samu završnicu u koju ulaze prve tri takmičarke poslije pet serija. Na kraju je uslijedila već pomenuta završnica, u kojoj se Ivana odlično snašla u konkurenciji njemačke i ukrajinske atletičarke.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije