Atletika

Startuje 21. međunarodna ulična trka "Prnjavor 2020"

Startuje 21. međunarodna ulična trka "Prnjavor 2020"
Foto: N.N. | Startuje 21. međunarodna ulična trka "Prnjavor 2020"

Međunarodna ulična trka "Prnjavor 2020", čiji je domaćin Atletski klub (AK) "Prnjavor", biće održana danas uz posebne mjere zbog pandemije virusa korona.

Trka, koja je više puta odgađana zbog novonastale epidemiološke situacije, održava se povodom 24. marta - Dana opštine Prnjavor, a ove godine je dobila prestižni status pet zvjezdica.

"Nadamo se da ćemo organizacijom uspjeti da održimo uslove Evropske atletske asocijacije. Dobili smo podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opštine Prnjavor i Opštinskog štaba za vanredne situacije", rekao je Srni predsjednik AK "Prnjavor" Željko Petrović.

On je naveo da će u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske biti ispoštovani predviđena distanca između učesnika i nošenje zaštitnih maski.

"Žao nam je što ovaj put na stazi nećemo vidjeti Kenijce i Etiopljane jer bi oni po povratku u svoje zemlje morali ići u karantin na 15 dana, ali ćemo uprkos tome imati kvalitetnu trku uz nastup najboljih atletičara iz Srbije, Hrvatske i BiH", istakao je Petrović.

On je zahvalio timu AK "Prnjavor" koji je i u ovom spacifičnom vremenu uspio organizovati 21. Međunarodnu uličnu trku, kao i zlatnom sponzoru preduzeću "Komerc Mali" iz Prnjavora.

Prve trke u kojima će nastupiti cicibani, učenici osnovnih i srednjih škola počinju u 13.50 časova, a početak glavne međunarodne trke predviđen je u 14.30. časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije