Atletika

Tuka: Jedva čekam da sreću podijelim sa porodicom i cijelom državom

Tuka: Jedva čekam da sreću podijelim sa porodicom i cijelom državom
Foto: Tanjug/AP | Tuka: Jedva čekam da sreću podijelim sa porodicom i cijelom državom

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka ostvario je istorijski uspjeh osvojivši srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi, odnosno naslov viceprvaka svijeta na 800 metara.

U izuzetno jakoj konkurenciji Tuka je istrčao najbolji rezultat u sezoni te na kraju osvojio drugo mjesto, što mu je najveći uspjeh u karijeri, nakon bronze na SP-u u Pekingu 2015. godine.

"Jedva čekam da se vratim kući i da svoju sreću podijelim sa mojom porodicom i cijelom državom. Mnogo ih volim i oni su to zaslužili. U prošlosti je bilo teških trenutaka, zdravstvenih problema, ali sam ih uspio savladati", rekao je Tuka u izjavi nakon trke.

Dodao je da se konačno vratio, dobro trenirao cijelu sezonu, te da je u Dohu došao da osvoji medalju i u tome je uspio.

"Svi ovdje treniraju veoma dobro cijelu sezonu. Ja živim u Italiji i treniram. To nije jednostavno za mene i porodicu. Ovo su veoma emotivni  trenuci za mene. Moram čestitati Braizeru i poželjeti mu sve najbolje", istakao je Tuka.

Od početka finalne trke Tuka je držao ritam sa vodećim takmičarima ove izuzetno brze trke, a prvih 400 metara završio je na trećoj poziciji. U drugom krugu pojačao je tempo i ubrzo preuzeo drugo mjesto koje je sačuvao do kraja zahvaljujući dobrom finišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije