Atletika

Tuki uručeno 15.000 KM

Tuki uručeno 15.000 KM
Foto: N.N. | Tuki uručeno 15.000 KM

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka juče je posjetio Olimpijski komitet BiH, a tom prilikom predsjednik OK BiH Izet Rađo mu je uručio nagradu za osvojenu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi u visini od 15.000 KM.

Tuka je u društvu predsjednika Atletskog saveza BiH Gorana Bošnjaka i potpredsjednice Đurđice Šišul posjetio OK BiH, gdje su ih primili Rađo i generalni sekretar Said Fazlagić.

"Olimpijski komitet BiH je moja druga kuća. U ime svih olimpijaca mogu reći da nam podrška OK BiH puno znači u našim nastojanjima da ostvarimo naše snove, postignemo vrhunske rezultate i promovišemo državu BiH", kazao je Tuka.

Čelnici Olimpijskog komiteta BiH su istakli da će OK BiH kao nebudžetski korisnik koji nije nadležan za finansiranje sportista konkretno i finansijski podržavati naše najbolje sportiste u njihovim ciljevima da se što bolje pripreme, te ostvare neophodnu normu za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Olimpijski komitet BiH u okviru trogodišnjeg projekta "Na putu za OI Tokio" stipendira četrnaest najboljih bh. Sportista, od kojih troje koji su se već kvalifikovali (Amel Tuka, Larisa Cerić i Mesud Pezer).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije