Atletika

U Prnjavoru 23. Međunarodna ulična trka

U Prnjavoru 23. Međunarodna ulična trka
Foto: Ilustracija | U Prnjavoru 23. Međunarodna ulična trka

U Prnjavoru će danas biti održana 23. Međunarodna ulična trka, koja ima status pet zvjezdica i na kojoj će učestvovati mnoga poznata imena u ovom sportu iz regiona, a očekuju se i takmičari iz Austrije i Rumunije.

Željko Petrović, trener Atletskog kluba "Prnjavor", koji je domaćin trke, rekao je Srni da se nadaju se da će sa ostvarenim standardom uspjeti da ostanu u samom vrhu evropskih atletskih manifestacija.

"Nastavljamo jakim tempom, imaćemo goste iz Austrije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, iz Slovenije dolazi jedan od njihovih najboljih trkača, reprezentativac Ivan Kokalj, koji je pobijedio na beogradskom Belom krosu. Iz Srbije i Hrvatske dolaze najbolji atletičari u obje konkurencije. Očekujemo i atletičare iz Rumunije", precizirao je Petrović.

On je naveo da će i ove godine izostati atletičari iz Kenije i Etiopije zbog visokih troškova njihovog dolaska iz matičnih zemalja koji se kreću i do 5.000 evra, što klub u ovom momentu ne može finansirati.

"Nadamo se da će se oni nakon dvije godine pandemije virusa korona vratiti u Evropu, u svoje atletske baze u Italiji i da ćemo ih ponovo vidjeti i u Prnjavoru", rekao je Petrović.

On je istakao da je okosnica domaćeg kluba u mladim atletičarima koji ostvaruju zapažene rezultate na prvenstvima Republike Srpske i BiH, te da će u glavnoj trci nastupiti najbolja prnjavorska atletičarka Јelena Gajić, koja već godinama dominira na 800 metara.

Trka će i ove godine imati humanitarni karakter jer je prihod od prodaje startnih brojeva namijenjen djeci sa poteškoćama u razvoju iz Dnevnog centra "Neven" u Prnjavoru.

Generalni sponzor trke je preduzeće "Komerc Mali" iz Prnjavora, pokrovitelji su opština Prnjavor i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, a sponzorstvom su je podržali i brojni privrednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije