Atletika

U Trebinju otvoren prvi "Svesrpski ateltski kup 2021"

U Trebinju otvoren prvi "Svesrpski ateltski kup 2021"
Foto: N.N. | U Trebinju otvoren prvi "Svesrpski ateltski kup 2021"

TREBINJE - Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kojeg zajedno obilježavaju Republika Srpska i Srbija, u Trebinju je, na Gradskom stadionu Police otvoren prvi "Svesrpski atletski kup 2021", na kome učestvuje pet atletskih saveza - Vojvodine, Beograda, Centralne Srbije, Kosova i Metohije i Republike Srpske.

U pitanju je značajna sportska svečanost kojom će, kako je otvarajući kup istakao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, sportisti iz svih srpskih krajeva odmjeriti snage, ali više promovisati srpsko jedinstvo.

"Ako znamo da je ovo prvi svesrpski atletski miting za koje je upravo odabran naš grad,  smatramo da je to velika čast za Trebinje koje inicijativu za ovakav sportaski skup sa zadovoljstvom prihvatilo i sve finansijske obaveze po pitanju učešća", kazao je Ćurić, napominjući da je ovo jedinstvena prilika da se isproba i ateltska staza za koju su nedavno izdvojena značajna sredstva.

Dragan Zdravković, član Uravnog odbora Srpskog atletskog saveza se ovom prilikom zahvalio na i na organizaciji mitinga i gostoprimstvu Trebinja koje je, kako je rekao, okupilo srpske atletičare da sagledaju svoje mogućnosti.

"Sa velikim emocijama i radošću prihvatamo sve ovo, jer vidimo da su se ovde okupili srpski atletičari koji stvaraju jedan istorijski dan, slaveći po prvi put na ovakav način Dan srpskog jedinstva i započinjući tradicionalnu manifestaciju", rekao je Zdravković.

Predsjednik Atletskog Saveza Republike Srpske Duško Ivičić se složio će ovaj dan ostati za pamćenje jer slavi sport i svesrpski dan.

"Planirano je da ubuduće ovaj kup okuplja regionalne saveze Srbije i predstavnike Republike Srpske, s tim što će svih narednih godina organizatori biti drugi regionalni atletski savez, a nama je drago što je krenuo upravo od nas", kazao je on.

Uoči početka takmičenja su podijeljene plakete i zahvalnice organizatorima i učesnicima, a na kraju takmičenja slijede i proglašenja pobjednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije