Atletika

Uspješno održana trka "Turbo Race 10K"

Uspješno održana trka "Turbo Race 10K"
Foto: Ustupljena fotografija | Uspješno održana trka "Turbo Race 10K"

​BANJALUKA - Međunarodna atletsko-rekreativna trka "XliveBet Turbo Race 10K" na 10 kilometara održana je u subotu, 6. aprila, na moto stazi u Zalužanima, a najuspješniji u muškoj konkurenciji bio je Slovenac Jan Kokalj, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Tea Faber iz Hrvatske.

"Što se tiče muške konkurencije Đuro Borbelj iz Srbije je osvojio drugo mjesto, Mlađen Samardžić iz BiH je osvojio treće mjesto, Ante Pokrajčić, takođe iz BiH osvojio je četvrto mjesto, dok je Andrej Hladnik iz Hrvatske bio peti", kazali su organizatori.

Dodaju da je u ženskoj konkurenciji Slađana Stamenković iz Srbije osvojila drugo mjesto, dok su treće, četvrto i peto mjesto pripala atletičarkama iz BiH, Emini Alagić, Snježani Pisarić i Dušici Šebez.

Kako organizatori navode, ovo je bilo i zvanično prvenstvo Republike Srpske na 10 km na cesti.

"Na prvenstvu Republike Srpske na 10km na cesti pobijedio je Mlađen Samardžić iz AK 'Marathon' iz Brčkog, a u ženskoj konkurenciji pobijedila je Snježana Pisarić, takođe iz AK 'Marathon' iz Brčkog", navode oni. 

Napominju da je Vladimir Pejčić, član AK "Doboj" osvojio drugo mjesto, dok je njegov klupski kolega Maksim Marinović bio treći. 

"Dušica Šebez iz AK 'Vlasenica' bila je druga, dok je Jelena Kosić iz AK 'Banja Luka' osvojila treće mjesto", navode organizatori.

Ističu da su uručene i nagrade za najboljih troje u starosnim kategorijama 40-49, 50-59, 60-69 i 70 plus godina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije