Atletika

"Vivia Run&More Weekend" od 12. do 14. maja šesti put u Banjaluci

"Vivia Run&More Weekend" od 12. do 14. maja šesti put u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | "Vivia Run&More Weekend" od 12. do 14. maja šesti put u Banjaluci

Banjaluka se sprema za veliku eksploziju sporta, zabave i boja! "Vivia Run&More Weekend" šesti put okuplja elitne trkače i rekreativace sa svih strana svijeta, ali i one koji nikada nisu potrčali.

Jedinstven festivalski koncept garantuje adrenalinsku avanturu svima. Uz centralni M:tel RMC Banjaluka polumaraton, 14. maja trčimo Imlek RMC 10k i G-Drive 5k Team Run. Urnebesna Nektar Color Fun Run i koncert legendarne "Bombaj štampe" na programu su dan ranije (13. maja). Školarci i predškolci na stazi su 12. maja, u okviru Intersport School Run i Tropic Bambini Maratona.

Zašto M:tel RMC Banjaluka polumaraton?

Uzbudljiva i brza staza. Sertifikat AIMSA-a. Teren bez uspona, bogat zelenilom i posljedično zaštićen od sunca. Uslovi idealni  za početničke kilometre, ali i za više ciljeve. Banjaluka bilježi rekordni razultat u BiH - 1:02:31 (Paul Tiongik iz Kenije). Jedinstven je i nagradni fond. Najbržih deset trkčica i isto toliko trkača, uz medalje napravljene u obliku magnet - otvarača za flašu, na cilju dobija novčane nagrade. Na startu svaki polumaratonac osvaja kotizaciju za Nektar Color Fun Run, ulaznicu za koncert, NIKE majicu i poklone sponzora. Duž staze su okrepne stanice, desetine volontera, poznati bendovi, di-džejevi, trubači... i ljubazni Banjalučani koji masovnim izlaskom na ulice tradicionalno pokazuju privrženost festivalu.

Nektar Color Fun Run – jedinstvena u Evropi!

Najšarenija, najmasovnija i najbučnija trka na starom kontinentu privlači posebnu pažnju takmičara i navijača sa svih strana svijeta. Banjalučani i njihovi gosti, različitih profila i generacija, trče dva kilometra posipajući se organskim bojama, uz pozdravne decibele sa muzičkih punktova. Idealna prilika za poslodavce koji žele relaksirati odnose unutar svojih biznis timova. Banjaluka odzvanja smijehom, plesom, drugarstvom, poklonima… Slavimo svaki uspješno obojen pedalj grada. Ne vjerujte nam na riječ. Provjerite!

Školarci na startu, zdrave navike cilj!

Intersport School Run obuhvata takmičenja osnovaca i srednjoškolaca na 700 metara u različitim kategorijama - za lični, odjeljenski i školski rezultat. Kotizacija je besplatna, a pokloni spremni. Biće nagrađen svaki osvojeni kilometar zdravlja – posebno dizajniranim medaljama, muzikom, smijehom, novim poznanstvima i svim bojama zabave u okviru Nektar Color Fun Run.

Najmasovniji maraton, svi pobjednici!

Tropic Bambini Maraton osmišljen je kako bi sve generacije osjetile uzbuđenje uličnih trka i takmičarski duh, kretanje na startu i prolazak kroz cilj. Učesnici su djeca uzrasta do 7 godina, uz simboličnu cijenu kotizacije. Trče u društvu roditelja, staratelja ili volontera. S ponosom naglašavamo da već šest godina uspješno promovišemo sport i zdrave navike među generacijama koje dolaze.

Više od trke – "Banjaluka expirience weekend"

Banjaluka nije samo grad fenomenalnih staza, već i noćnog provoda, lijepih žena, ljubaznih domaćina, čistih parkova, prihvatljivih cijena udobnog smještaja, ukusne domaće kuhinje, koncerata na Kastelu i svjetski poznatog raftinga kanjonom Vrbasa. Ova adrenalinska avantura idealna je za timove koji žele upoznati raskošni kolorit flore i faune, jedinstvene pećinske ukrase, ali i pjenušave slapove i bukove, koji doživljaj pretaču od idiličnog mira do vrhunskog uzbuđenja. Izdvajamo i gurmansko veče u "Krajiškoj kući", obilazak Muzeja "Banjalučke pivare" koja ove godine obilježava 150 godina postojanja i rada. Upoznajte i najveću i najstariju tvrđavu u ravnici na prostoru BiH.

"Banjaluka expirience weekend" paket čeka najbrže na putu do prijave i sadrži:

Kotizacija za polumaraton

Kotizacija za color trku

Rafting i prevoz do kanjona, ručak u čuvenoj Pastirskoj kući i gurmansko veče u Krajiškoj kući

Ulaznica za koncert Bombaj štampe

Požurite, broj kotizacija je ograničen!

"Za ljepše boje djetinjstva - Podrži Plavi telefon!"

Run and More Community nastavlja da njeguje filantropski karakter trka. Učesnici su ove godine dobili privilegiju da prodaju svoje kilometre i novac doniraju za rad humanitarnog telefona dostupnog 24h žrtvama svih oblika nasilja, a posebno djeci i mladima. Pozvali smo i poslovne partnere i prijetelje da budu dio kampanje „Za ljepše boje djetinjstva - Podrži Plavi telefon!“

Uspjeh voli da ga primijete!

"Vivia Run&More Weekend" podržali s predsjednik Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Grad Banjaluka, kompanija M:tel, Imlek, G-Drive, NIKE, Sport Time Balkans, Nektar, Intersport, Tropic/Moj Market, MyBook, Metromedia Group i Olimpijski komitet BiH.

Generalni medijski pokrovitelj je Radio - televizija Republike Srpske, a medijski partneri BHRT, ATV, N1, K3, ELTA TV, Dnevni avaz, Nezavisne novine, Glas Srpske, Srpska Info, Buka, Banjaluka.net, BLink, Lola, Dnevni list, 24SEDAM, Radio M, Hard Rock radio, Uno radio, Kontakt radio, A radio, NES radio, Moje trčanje i Trčanje RS.

Run and More Community

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije