Atletika

Završen "Konjic fest": Uroš Gutić i Emina Alagić prvaci BiH

Završen "Konjic fest": Uroš Gutić i Emina Alagić prvaci BiH
Foto: Ustupljena fotografija | Završen "Konjic fest": Uroš Gutić i Emina Alagić prvaci BiH

Završen je šesti međunarodni festival „Konjic summer fest“. Kroz tri sportska dana u Konjicu održano je šest trka i dva koncerta uz prateći program festivala.

Prvog dana održana je Buznis trka na kojoj je učestvovalo 28 kompanija iz Bosne i Hercegovine. Trka je brojala 220 navijača i trkača, a najbolje su bile: Senigor Sarajevo, Eurosjaj Konjic i ASA. Najbolji pojedinci su: Enes Efendić u muškoj i Perlain-Uzunović Ivana u ženskoj konkurenciji. Po završetku sportskog programa, sve učesnike i građane Konjica zabavila je sjajna Lana Hamza.

Drugi dan Festivala održana je humanitarna trka koja je okupila 190 mališana u pet starosnih kategorija. Prikupljeno je 1.005,00 KM za humanitarno udruženje Andalus Konjic. Mališani su nakon trke uživali u zabavnom programu sjajnog Lilu-Elvira Hadžijamakovića. Centralni program festivala započeo je od 19 sati drugog dana festivala. Održan je Bingo Konjički Cener, a pobjednici su, muška kategorija: Stenly Kipruto (Kenija), Ivan Bubnov (Crna Gora), Uroš Gutić (BiH). U ženskoj kategoriji: Olivera Jevtić (Srbija), Emina Alagić, Alma Hrnjić. Na štafetnoj utrci Ibis Relay Race pobjednici su Duble Truble, za koje su trčali Ersan Bijedić i Edina Harbinja.

Prvi put u Konjicu održano je Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine uz podršku partnera Bingo. Državni prvaci su Uroš Gutić i Emina Alagić.

Treći dan Festivala nakon raftinga i posjete Titovom bunkeru, održana je druga puzijada. U ovoj slatkoj trci učestvovalo je 11 beba, a pobjedu je odnijela najbrža: Omar Lavić. Drugo mjesto osvojio je Adi Điver, a treće Daris Ćukle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije