Fudbal

Andrija Živković: Hajde da napravimo čudo

Andrija Živković: Hajde da napravimo čudo
Foto: Fudbalski savez Srbije | Andrija Živković: Hajde da napravimo čudo

Fudbalski reprezentativac Srbije Andrija Živković izjavio je Manami da ima osjećaj da nacionalni tim može da "napravi čudo" na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Sjajna smo grupa, igramo odličan fudbal i zaslužujemo da budemo na najvećoj smotri svetskog fudbala. A kad smo već tamo, hajde da napravimo čudo", rekao je Živković novinarima u Bahreinu gdje će reprezentacija u petak odigrati prvu i jedinu kontrolnu utakmicu pred Mundijal.

On je prisjetio velikog uspjeha koji su 2004. godina ostvarili Grci.

"Sećam se kako su Grci doživeli osvajanje Evropskog prvenstva 2004. godine. Ne mogu ni da zamislim šta bi se u sličnoj situaciji dogodilo u Srbiji. To bi bio pakao. Sličnog smo mentaliteta, ali bi kod nas bila još veća euforija", naveo je fudbaler PAOK-a, prenosi Fudbalski savez Srbije (FSS)

Upitan šta bi bilo to "čudo", da li je to četvrtfinale, Živković je odgovorio:

"Ne. Ja mislim na finale. I da osvojimo".

Poslije prijateljske utakmice sa Bahreinom, fudbalska reprezentacija Srbije se seli u Katar gdje u nedelju počinje Svjetsko prvenstvo. Srbija će prvi meč na Mundijalu igrati 24. novembra protiv Brazila, a sa njima u grupi su još Kamerun i Švajcarska.

Za FSS je govorio i vezista Nemanja Radonjić koji je jedan od 11 momaka iz italijanske Serije A koji će na Svjetskom prvenstvu braniti boje Srbije.

"Često sam ovih dana pričao sa klupskim drugovima iz Torina na temu Mundijala. Vlašiću nikako nije jasno kako to da uvek imamo fenomenalne igrače, a nikada ništa nismo napravili na velikom takmičenju. Možda je sada pravi trenutak. Rikardo Rodrigez je jedan od najiskusnijih u reprezentaciji Švajcarske, moguće je da ćemo biti direktni rivali na terenu. Šalio sam se njim, rekao sam mu da je gotov. Priznao mi je da ne voli da igra protiv mene ni na treningu. Cenim ga kao igrača, ima odličnu tehniku za jednog defanzivca, ume da iznese loptu i često u Torinu gradimo akcije koje počinju od njega", istakao je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije