Fudbal

BBC prognozira: Srbija će pobijediti Švajcarsku (FOTO)

BBC prognozira: Srbija će pobijediti Švajcarsku (FOTO)
Foto: Flickr | BBC prognozira: Srbija će pobijediti Švajcarsku (VIDEO)

​BBC sport redovno prognozira rezultate najvažnijih sportskih događaja. Ovog puta analizirali su odlučujuće mečeve u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u fudbalu, te rekli da će Srbija pobijediti Švajcarsku za prolazak u osminu finala.

U ulozi fudbalskog stručnjaka bio je Kris Saton, nekadašnji engleski golgeter, šampion Premijer lige sa Blekburnom, kasnije golgeter Čelsija, Seltika.

Saton je prognozirao da će u nokaut fazu proći i Srbija i Hrvatska, odnosno da će u posljednjem kolu po grupama ove selekcije zabilježiti pobjede protiv Švajcarske, odnosno Belgije.

Analitičar BBC prognozirao pobjedu Srbije od 2:1

"Švajcarska je bila bolja kada su se ovi timovi sastali prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali Srbiji je ovog puta potrebna pobjeda da bi prošla dalje i mislim da će pobijediti", rekao je Saton.   "Stetmen Dejv je prognozirao da bi Srbija mogla da bude iznenađenje u Kataru, a on se razumije u fudbal. Nema šanse da će ovo pogriješiti - ali, ako to učini, izgubiću malo vjere u njega", napisao je Kris Saton u komentaru utakmice između Srbije i Švajcarske.  

Za duel Hrvatske i Belgije prognozirao je rezultat 3:1 uz konstataciju da se slaže sa Kevinom de Brujneom, koji je bio samokritičan i rekao da reprezentacija Belgije ima isuviše staru ekipu da bi napravila dobar rezultat u Kataru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije