Fudbal

Borba za bronzu na SP Katar: Hrvatska i Maroko za početak i kraj

Borba za bronzu na SP Katar: Hrvatska i Maroko za početak i kraj
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Borba za bronzu na SP Katar: Hrvatska i Maroko za početak i kraj

Nakon što je otvorila Svjetsko prvenstvo u Kataru utakmicom protiv Maroka, hrvatska fudbalska reprezentacija će ga i zatvoriti protiv istog suparnika.

Fudbaleri Hrvatske sada se sastaju sa Marokom u meču za treće mesto na Svjetskog prvenstvu. 

Utakmica počinje u 16 časova.

Podsjetimo, Hrvatska i Maroko su otvorili takmičenje u grupi F odigravši na stadionu Al Bayt u Al Khoru bez pogodaka.

Hrvatska je u prvoj utakmici imala posjed lopte 65 odsto, ali samo pet udaraca prema golu, od kojih tek dva u okvir gola. Bez pravih rješenja u napadu i uz nekoliko dobrih intervencija Dominika Livakovića, Hrvatska je osvojila bod.

Maroko se pokazao kao vrlo tvrda ekipa koja ne prima i ne daje puno golova. Na putu do susreta za bronzu nisu primili gol od Hrvatske (0:0), Belgije (2:0), Španije (0:0) ni Portugala (1:0), a Španci im nisu uspjeli zabiti ni u raspucavanju, gdje su promašili tri jedanaesterca. Probili su ih tek Francuzi u polufinalu s dva gola, prnosi Index.

Novi hrvatsko-marokanski eksperiment biće tek četvrti put u istoriji svjetskih prvenstava da se dvije reprezentacije dva puta sreću na jednom Svjetskom prvenstvu.

Prvi put se to dogodilo 1954. na SP-u u Švajcarskoj, kada su dva puta igrale Mađarska i Zapadna Njemačka. Mađarska "laka konjica" je u grupi deklasirala Elf 8:3, ali u finalu poznatom kao "čudo u Bernu" Njemačka je pobijedila 3:2.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije