Fudbal

Brazil pregazio Južnu Koreju i zakazao meč sa Hrvatskom u četvrtfinalu

Brazil pregazio Južnu Koreju i zakazao meč sa Hrvatskom u četvrtfinalu
Foto: Tanjug / AP | Brazil pregazio Južnu Koreju i zakazao meč sa Hrvatskom u četvrtfinalu

U osmini finala na Svjetskom prvenstvu sastali su se Brazil i Južna Koreja. Brazil je pregazio Južnu Koreju i otišao među osam najboljih reprezentacija, u četvrtfinale, rezultatom 4:1.

Samo sedam minuta bilo je dovoljno "Kariokama" da puste fudbalsku magiju. GOL! Rafinja je poslao loptu u šesnaesterac, a do nje je prije defanzivaca Koreje stigao Vinisijus Žunior i pogodio u desne rašlje! Bio je to odličan gol i rezultat je bio tada 1:0 za Brazil.

Četiri  minuta kasnije opasno je igrao Vu-Jang Jung, a sudija Klemen Turpin je svirao penal. Nejmar je u 13. minutu postigao GOL savladavši golmana Seung-Gaj Kima snažnim udarcem, bilo je tada 2:0 za "Karioke".

U 21. minutu probali su i Južnokoreanci da zaprijete. In-Beom Hvang je napravio slalom kroz protivničku odbranu, ali je jedan od defanzivaca Brazila uspio odnijeti loptu.

Na isteku pola sata igre, novi GOL! Lopta je opet u mreži Južne Koreje. Ričarlison je primio odličan pas u kaznenom prostoru protivnika i izbio sam na golmana. Tukao je nisko u lijevi ugao i Brazil je tada vodio 3:0.

Već u 36. minutu bilo je 4:0 za "Karioke". Lukas Paketa je uputio udarac iz prve i savladao nemoćnog golmana Seung-Gaj Kima jer je lopta završila u donjem lijevom uglu.

Drugo poluvrijeme se nastavilo u maniru prethodnog. Brazil je jurišao ka golu Južne Koreje koja se pokušavala odbraniti nasve načine.

"Karioke" su sa svih strana napadali, ali su se protivnici nekim čudom uspijevali odbraniti.

Igrao se 74. minut kada se radovala Južna Koreja. GOL! Sung-Ho Paik je došao do lopte i uputio snažan udarac sa velike udaljenosti. To je bilo najbolje rješenje jer je lopta našla put do mreže uz desnu stativu. Alison je ostao klimati glavom u nevjerici. Rezultat se promijenio na 4:1.

Do kraja meča probao je Brazil povećati svoju prednost, međutim, poslije posljednjeg sudijskog zvužduka, ostalo je 4:1 za "Karioke" koje se u četvrtfinalu susreće sa Hrvatskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije