Fudbal

Čuvao Mesija na Mundijalu, sada radi kao automehaničar

Čuvao Mesija na Mundijalu, sada radi kao automehaničar
Foto: Twitter/Itzel Castillo | Čuvao Mesija na Mundijalu, sada radi kao automehaničar

Život piše romane, a to najbolje možemo da vidimo i na primjeru nekadašnjeg meksičkog fudbalskog reprezentativca Pola Agilara koji je nastupao na svjetskom prvenstvima 2010. i 2014, a sada radi kao automehaničar.

Agilar je tokom karijere igrao za domaće klubove, ali je bio dio nacionalnog tima na dva Mundijala. Bio je zadužen za čuvanje mnogih sjajnih igrača, ali među njima se izdvaja ime Lionela Mesija jedanog od najboljih fudbalera svih vremena.

To se desilo 2010. godine na Mundijalu u Južnoj Africi kada su Meksiko i Argentina odmjerili snage u osmini finala, a Agilar je čuvao legendarnog fudbalera. Argentina je bila bolja u pomenutom meču, ali te 2010. nije mogla dalje od četvrtfinala kada ju je eliminisala Njemačka.

Agilar sada ima 36 godina, i više nije fudbaler i počeo je da radi kao automehaničar. 

I pored činjenice da je igrao za Meksiko i četiri godine kasnije, da se pamte njegove partije protiv Kameruna, Brazila, Hrvatske i Nizozemske. Bio je tada i na meti Barselone, koja je planirala da bude zamjena za Danija Alveša.  

Do tog transfera nije došlo, a Agilaru je sve krenulo nizbrdo kad mu je prije dvije godine trener Amerike Erera kazao da na njega više ne računa. Nije bilo ni valjane ponude za Agilara, pa je od četiri mjeseca po odlasku iz Amerike odlučio da otvori automehaničarsku radnju, kako bi zarađivao za život. 

Probao je 2021. godine Agilar da se okane “posla ispod haube”, ali njegov angažman u Huarezu se neslavno i brzo završio. Iako ima 36 godina, bivši meksički reprezentativac se nada da bi mogao da produži fudbalsku karijeru, ali se stvari ne odvijaju kao od želi.

Dok Agilar radi kao automehaničar, Mesi je i dalje jedan od najboljih na svijetu i u nedjelju će imati priliku da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje. Sa Argentinom će se protiv Francuske boriti za titulu prvaka svijeta.

Mesiju je ovo peto učešće na Mundijalima. Prvo je odigrao u Njemačkoj 2006. godine i od tada nije propustio niti jedno Svjetsko prvenstvo. Najbliži titulu bio je 2014. kada je Argentina u finalu poražena od Njemačke. Ovo mu je drugo finale i njegov tim će za rivala imati aktuelnog prvaka svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije