Fudbal

Engleska i SAD osigurale osminu finala

Engleska i SAD osigurale osminu finala
Foto: Tanjug / AP | Engleska i SAD osigurale osminu finala

​U okviru grupe B na svjetskom prvenstvu u Kataru, svoje treće i ujedno posljednje grupne mečeve su odigrali Iran i Amerika, te Vels i Engleska. SAD i Engleska idu u osminu finala, dok su ispali Vels i Iran.

Obje utakmice su počele u 20 časova, a od početka se vidjelo da Amerika i Engleska više žele prolaz dalje za razliku od svojih protivnika. "Gordi Albion" je protiv Velsa slavio rezultatom 3:0, dok su Amerikanci savladali Iran sa 1:0.

Iako su "Tri lava" bili bolji od Velšana, tek u drugom poluvremenu su u potpunosti slomili odbranu svog protivnika sa dva pogotka u samo jedan minut razlike.

Nijednog momenta nije trijumf Engleske dolazio u pitanje, ali su se momci selektora Gereta Sautgejta dobro oznojili protiv Gereta Bejla i Velsa.

Golovima Markusa Rašforda (51. i 68.) i Fila Fodena u 52. minutu "Gordi Albion" je osigurao nastavak takmičenja u nokaut fazi.

Amerikanci se jesu mučili protiv nadahnutog Irana, te su na kraju slavili minimalnim rezultatom što im je donijelo put u dalji dio turnira.

Odlični Kristijan Pulišić je već u 38. minutu donio prednost "Prugama i zvijezdama", te su znali kako da odbrane taj rezultat. 

Sjajni Iran je pokušavao na sve načine da dođe do pogotka, međutim, večeras nije bila njihova noć.

Iako su igrali odlično na ovom Mundijalu, "Perzijske zvijezde" nisu uspjele da se dokopaju osmine finala i nokaut sistema na prvenstvu. Iako se preko VAR-a gledala penal situacija za Iran u 99. minutu, sudija je donio odluku da nema najstrožijeg udarca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije