Fudbal

FIFA: Nema dokaza za doping Rusa

FIFA: Nema dokaza za doping Rusa
Foto: Ilustracija | FIFA: Nema dokaza za doping Rusa

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da nema dovoljno dokaza da su fudbaleri reprezentacije Rusije izabrani za Svjetsko prvenstvo ranije kršili doping pravila.

Stanislav Čerčesov, selektor Rusije, prošle nedjelje je saopštio spisak od 28 igrača, plus sedam rezervi, za Svjetsko prvenstvo koje počinje 14. juna u Moskvi i traje do 15. jula.

FIFA je, kako se navodi, procjenjivala informacije Svjetske antidoping agencije, uzorke iz laboratorije u Moskvi i informacije nekadašnjeg direktora te antidoping laboratorije Grigorija Rodčenkova. Svjetska kuća fudbala je saopštila da nije pronađeno dovoljno dokaza koji potvrđuju kršenje antidoping pravila. FIFA je obavijestila Svjetsku antidoping agenciju o svojim zaključima, a WADA se složila sa FIFA da se slučajevi zatvore.

Pojedinim ruskim sportistima je zbog sistemskog dopinga prvo bilo zabranjeno učešće na Ljetniom olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru, dok su dvije godine kasnije na Zimskim igrama mogli da nastupe kao olimpijski sportisti iz Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije