Fudbal

FIFA pokrenula postupke protiv Albanaca, FSS i Krstajića

FIFA pokrenula postupke protiv Albanaca, FSS i Krstajića
Foto: Tanjug / AP | FIFA pokrenula postupke protiv Albanaca, FSS i Krstajića

FIFA je objavila da je pokrenula postupke protiv reprezentativaca Švajcarske Granita Džake i Đerdana Šaćirija, kao i selektora Srbije Mladena Krstajića.

U saopštenju FIFA se navodi da je slučaj pokrenut pred Disciplinskom komisijom zbog načina proslave golova dvojice fudbalera u utakmici protiv Srbije. 

“Disciplinska komisija je otvorila postupke protiv švajcarskih fudbalera Granita Džake i Đerdana Šaćirija, što je učinjeno zbog uznemiravanja navijača i pokazivanja političkih i uvredljivih poruka navijačima Srbije. Otvoren je i disciplinski postupak protiv FSS, zbog uvredljivih i političkih poruka navijača. Takođe, preliminarna istraga je pokrenuta i protiv selektora Srbije zbog izjava posle utakmice između Švajcarske i Srbije”, navodi se. 

Švajcarski mediji navode da je Fudbalska asocijacija Švajcarske najavila da FIFA neće učiniti ništa, navodeći da je ”sve bilo spontano, normalno i bez problema”. 

Uz Šaćirija i Džaku, simbol albanskog dvoglavog orla je pokazao i kapiten reprezentacije Švajcarske Stefan Lihštajner, ali, bar za sada, on nije deo istrage Disciplinske komisije FIFA. 

“Bili smo pod velikim pritiskom, ovo nije laka utakmica za nas. Imamo mnogo Albanaca u timu, a postoji velika istorija sukoba Srbije i Albanije. Ovo je, sa mentalnog aspekta, bila veoma teška utakmica za njih“, tim rečima je kapiten branio poteze svojih saigrača. 

Podsjetimo, potpredsjednik FSS Savo Milošević i generalni sekretar Saveza Jovan Šurbatović su ranije potvrdili da će uložiti žalbu FIFA zbog tendencioznog suđenja njemačkog sudije Feliksa Briha, ali i provokacija albanskih fudbalera i navijača na meču sa Švajcarskom u Kalinjingradu.

(b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije