Fudbal

Fakuda: Hrvatska je za Japan lak protivnik

Fakuda: Hrvatska je za Japan lak protivnik
Foto: Flickr | Fakuda: Hrvatska je za Japan lak protivnik

Fudbaleri Japana i Hrvatske danas se sastaju u osmini finala Mundijala u Kataru, a kako se susret bliži tako raste samopouzdanje u azijskoj selekciji, koja je u grupnoj fazi uspjela da savlada Njemačku i Španiju, ali i da izgubi od Kostarike.

Hrvatska je u nokaut fazu stigla pobjedom nad Kanadom i remijima sa Marokom i Belgijom, a ono što je zanimljivo je da ova reprezentacija ima fantastičan učinak kada izađe iz grupe na šampionatima svijeta.

Hrvatskoj je ovo šesto učešće na Mundijalima, do sada je dva puta prolazila u nokaut fazu, oba puta je osvojila medalju, a jedina ekipa od koje je gubila je Francuska. U polufinalu 1998. godine rezultatom 2:1 i u finalu 2018. godine rezultatom 4:2.

Ipak, Japanci ne mare mnogo za ovim podacima, pa je Masariho Fakuda, njihov penzionisani reprezentativac, izjavio da je ubijeđen u trijumf svog tima.

"Hrvatska je za Japan lak protivnik. U ovoj situaciji, pred duel Japana i Hrvatske, Japan je u zamahu. Osim toga, uvijek je lakše igrati protiv timova koji su na rangirani bolje od vas, Japan igra bolje protiv takvih", rekao je Fukuda, pa nastavio:

"Hrvatska nije blistav tim. Primila je jedan gol na ovom turniru, ima čvrstu odbranu i koristi šanse. Ali šanse imamo i mi", naglasio je čovek koji je za Japan odigrao 45 utakmica i postigao devet golova.

Japanci će probati da odu korak dalje u odnosu na Rusiju 2018, kada ih je u ovoj fazi izbacila Belgija rezulatom 3:2. Japan je na tom meču vodio sa 2:0.

Japanski bek Juto Nagatomo uvjeren je da će "Samuraji" danas uspjeti da prođu među osam najboljih timova na svijetu.

"Nikad nisam zaboravio poraz od Belgije, nosim to u sebi, pamtim prizore i scene iz toga susreta. Zadnje četiri godine su bile teške za mene. Pokušao sam da se psihički pripremim, jako je bilo zahtjevno prevazići te greške koje smo napravili. Bolje smo pripremljeni nego ranije. Ovo je najjača japanska reprezentacija u tom kontinuitetu učestvovanja na svjetskim prvenstvima. Namjeravamo da pobijedimo Hrvatsku", rekao je Nagatomo.

Japanci su očito vrlo samouvjereni uoči okršaja osmine finala, a ostaje da se vidi da li će Zlatku Daliću i njegovim izabranicima ovakve izjave Japanaca poslužiti kao dodatna motivacija, prenose "Sportske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije