Fudbal

Gaf Živadinovića: Šiptari su, ovaj Švajcarci, jako brzi

Gaf Živadinovića: Šiptari su, ovaj Švajcarci, jako brzi
Foto: PrintscreenYoutube | Gaf Živadinovića: Šiptari su, ovaj Švajcarci, jako brzi

Milan Živadinović, nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije napravio je gaf na gostujući na O2 televiziji govoreći o nadolazećoj utakmici koju u petak na Svjetskom prvenstvu igraju Srbija i Švajcarska.

Naime, popularni "Bard" je u jednom trenutku rekao: "Šiptari su, ovaj Švajcarci, jako brzi."

Poznato je da ima dosta igrača albanskog porijekla u timu Švajcarske, pa se Živadinović zanio u svojim komentarima na televiziji, pošto se previše fokusirao na Šaćirija, Džemailija, Behramija...

On se osvrnuo i na Žozea Murinja, rekavši da ga čudi da jedan trener poput Murinja priča na takav način o "njegovoj zemlji i reprezentaciji".

Menadžer Mančester junajteda rekao je da želi da Srbija ne prođe u nokaut fazu Svjetskog prvenstva, kako bi se njegov igrač Nemanja Matić manje umarao i bio spreman za početak sezone.

"Neozbiljan je mnogo, mene čudi da tako ozbiljan trener može ružno da priča o mojoj zemlji i reprezentaciji. Srbija je jaka gospodine Murinjo i pokazaće to protiv Švajcarske. A vi možete da plačete posle utakmice, a mi ćemo pobediti, dobićemo samopouzdanje... Takvi su Srbi, mi smo euforični, kad počnemo da se dižemo, mi idemo do kraja", rekao je Živadinović na O2.

On ističe da je veoma važno da i dalje njegujemo prekide, ali da je i to mač sa dvije oštrice.

"Ali problem s tim (sa prekidima) je u fazi odbrane, ko će zatvarati te igrače. Ivanovića sa desne i Kolarova sa leve strane", kaže Živa i nastavlja:

"Sa desne strane imamo Tadića koji može da probije. Ali s leve stalno tražimo da Kolarov izađe, međutim njegovo vraćanje nije hitro, a niije ni mnogo zatvoreno od srednjih igrača. Šiptari su... ovaj Švajcarci su jako brzi, imaju po bočnim stranama dobre igrače", kazao je Živadinović.

(B92/O2)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije