Fudbal

Hrvat i Srbin u idealnom timu drugog kola Mundijala

Hrvat i Srbin u idealnom timu drugog kola Mundijala
Foto: Tanjug/AP | Hrvat i Srbin u idealnom timu drugog kola Mundijala

Uvjerljiva pobjeda Hrvatske protiv Kanade u utakmici drugog kola Svjetskog prvenstva u Kataru donijela je Hrvatskoj vođstvo na tablici grupe F, a Mateu Kovačiću uvrštenje u najbollji tim kola prema SofaScoreu.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je dvostruki strijelac Kramarić, a bolju ocjenu od hrvatskog napadača imao je njegov saigrač iz veznog reda.

Najboljeg igrača na Svjetskom prvenstvu biraju navijači glasanjem na internetu, ali je prema ocjenama koje daje SofaScore tu pobjedu odnio veznjak, koji je za svoj nastup nagrađen ocjenom 8.1.

Ona je bila dovoljno visoka da ga uvrsti i u idealni tim kola sastavljen u formaciji 4-1-3-2.

Kovačić je odigrao 86. minuta, imao je 42 tačna dodavanja od ukupno 45 (93 posto) te četiri ključna dodavanja.

Obje duge lopte koje je uputio pronašle su saigrače, a stvorio je i dvije velike prilike.

Od ukupno deset duela iz sedam je izašao kao pobjednik.

U idealnih 11 ušao je i jedan Srbin. Radi se o beku "orlova" Andriji Živkoviću koji je pružio sjajnu partiju u remiju protiv Kameruna.

Fudbaler PAOK i selekcije Srbije igrao je sjajno protiv Kameruna, tokom 78. minuta koliko je proveo u igru a kada je zamijenio Nemanja Radonjić, takođe Nišlija.

Živković je pokrivao cijelu desnu stranu terena, zatvorio sve pozadi plus je stizao da u svakoj ofanzivnoj akciji dođe do završnice i kaznenog prostora Kameruna. Imao je i sjajnu asistenciju kod trećeg gola Srbije, a ta akcija je svrstana u najbolje na Mundijalu u Kataru.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Ovo je 11 idealnih prema Sofascoreu:

Ščesnji (Poljska), Sandro (Brazil), Sais (Maroko), Kasteljato (Kamerun), Živković (Srbija), Kovačić (Hrvatska), Grizman (Francuska), Fernandeš (Portugal), Kudus (Gana), Čo (Južna Koreja) i Abubakar (Kamerun).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije