Fudbal

Koga bi Ronaldo volio da vidi s "boginjom" u rukama

Koga bi Ronaldo volio da vidi s "boginjom" u rukama
Foto: Tanjug/Arhiva | Koga bi Ronaldo volio da vidi s "boginjom" u rukama

Dvostruki osvajač Svjetskog prvenstva Ronaldo Luis Nazzario de Lima rekao je da u završnici Svjetskog prvenstva navija za Maroko i da bi volio da oni ponesu "boginju".

"Volio bih da osvoje Mundijal. Sve je fantastično, kako napadaju, kako se brane, kako su složni. Očaran sam i veseljem koje su pružili svom narodu i cijeloj Africi. To je radost koju samo fudbal može pružiti", rekao je Brazilac.

On je za Gazetu delo Sport o Mundijalu u Kataru rekao da Argentina, odnosno Lionel Mesi ima posljednju priliku da postane šampion svijeta.

"Svi to zaslužujemo, ali fudbal je timska igra i niko vam ne daje ništa zbog vaše lične prošlosti. Mesi se sada mora nositi s godinama, šutira manje nego ranije, međutim, kraj šesnaesterca je uvijek ubojit", smatra bivši brazilski fudbalski as i dodaje da bio licemjeran kada bi rekao da navijam za Mesija i Argentinu.

"Rivalstvo između Brazila i Argentine je ogromno, ne bih bio sretan zbog njihovog uspjeha. Argentina ne igra sjajan fudbal, međutim, uvijek imaju želju za pobjedom, znaju biti agresivni, puno trče", naglašava Ronaldo.

Karioke su u Kataru zaustavljene u četvrtfinalu nakon poraza od Hrvatske na penale. Izazvalo je to velike potrese u zemlji u kojoj je fudbal poput religije. Čak je i Nejmar najavio da možda više neće nositi nacionalni dres.

"Normalno da je depresivan, psihičko zdravlje sportista, pogotovo eksponiranih poput njega, trebaju pratiti dobri stručnjaci", smatra Ronaldo i dodaje da su Brazil i Francuska favoriti Mundijala.

"Brazil je otišao kući, a ostaje Francuska koja je potvrdila svoj potencijal, a očito se može nositi i s pritiskom", kaže nekadašnja devetka Karioka.

Prema njegovim riječima ne bi bio problem da na klupu Brazila vidi selektora stranca Karla Anćelotija, Pepe Gvardiole ili Žozea Murinja.

Govorio je i o francuskoj zvijezdi Kilijan Mbape.

"Podsjeća me na mene kad sam igrao, brz, snažan, tehničar. Svoje kvalitete zna koristiti na najbolji način", zaključio je Ronaldo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije