Fudbal

Kristijano Ronaldo nije trebalo da se zove tako, otac promijenio papire zbog predsjednika SAD-a

Kristijano Ronaldo nije trebalo da se zove tako, otac promijenio papire zbog predsjednika SAD-a
Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino | Kristijano Ronaldo nije trebalo da se zove tako, otac promijenio papire zbog predsjednika SAD-a

Jedan od najboljih fudbalera današnjice, ali i svih vremena Portugalac Kristijano Ronaldo se zapravo ne preziva tako, tačnije to nije njegovo puno ime. Puno ime slavnog fudbalera je Kristijano Ronaldo dos Santos Aveiro i on je jedini koji u porodici nosi prezime Ronaldo.

On je jedan od najpoznatijih fudbalera današnjice, rekorder Instagrama, osvajača pet Zlatnih lopti namjenjenih najboljem igraču svijeta, legenda Sportinga, Real Madrida i Mančester junajteda. Ali nešto što se o njemu nije toliko znalo jeste da mu Kristijano Ronaldo nije puno ime.

Podatak o njegovom punom imenu otkrila je enciklopedija Britanika. Trebalo je da se zove Kristijano Aveiro i jedini u porodici sa Ugom, Katijom i Elmom nosi prezime Ronaldo.

Njegov otac Hose Dinis Aveiro je odlučio da mu stavi Ronaldo u ime zbog toga što je bio veliki ljubitelj Ronalda Regana, nekadašnjeg predsjednika SAD-a. Hose je napravio portugalsku verziju njegovog imena i tako promijenio u papirima prezime najmlađeg sina.

Ronaldo je trenutno sa reprezentacijom Portugala u Kataru gdje će u četvrtfinalu ovog takmičenja odmjeriti snage sa Marokom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije