Fudbal

Martinez: Imamo možda samo 10 odsto šanse za pobjedu protiv Hrvatske

Martinez: Imamo možda samo 10 odsto šanse za pobjedu protiv Hrvatske
Foto: Ilustracija | Martinez: Imamo možda samo 10 odsto šanse za pobjedu protiv Hrvatske

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije, Roberto Martinez je izjavio da njegov tim ima moža samo 10 odsto šanse za pobjedu protiv Hrvatske u posljednjem kolu grupnog dijela Svjetskog prvenstva u Kataru.

Vidio sam strah od poraza na licima svojih fudbalera i moja je odgovornost pronaći rješenja, promijeniti način razmišjanja igrača, rekao je nakon poraza od Maroka (2:0) selektor Belgije.

Izjavio je Martinez prije odlaska na Svjetsko prvenstvo kako se nada da će u posljednjem kolu grupne faze takmičenja moći odmarati fudbalere, a sad mu se to obilo o glavu i mora se "vaditi" protiv Hrvatske. Dok "Vatrenima" igra i bod za prolaz, Belgija nema mjesta za kalkulisanje.

"Ne uspijevamo razviti puni potencijal. Pred nama je nekoliko dana, napravili smo dovoljno da pobijedimo u prvoj utakmici, a imali smo dobrih trenutaka i protiv Maroka, ali bilo je i nekih stvari na koje nismo bili spremni" rekao je Martinez pa se osvrnuo na sljedeću utakmicu protiv Hrvatske i rekao da im je to svojevrsno "finale" ovog SP-a.

Spominajal su se neka neslaganja u reprezentaciji, čak je i sam Kevin de Brujne rekao da stvari nisu kakve bi trebale biti.

"Prirodno je da ima napetosti. Igrači su se zajedno razvijali jako dugo, događaju se stvari kao u porodici. Da nema napetosti i neslaganja, to bi značilo da nema ni emocija. Još uvijek imamo priliku proći, a danas mislimo da imamo možda samo 10 odsto šanse za pobjedu protiv Hrvatske. Ovaj broj će rasti od sada do utakmice, a lično u njih vjerujem 100 odsto jer vjerujem u potencijal svoje selekcije", rekao je Selektor "Crvenih Đavola".

Spominje se i mogući povratak napadača Romelua Lukakua (29), a trebaće im sve raspoložive snage.

"Što više opcija imamo, to će biti bolje. Ostala su još dva treninga, nadamo se da će moći započeti" zaključio je Martinez.

Utakmica između Hrvatske i Belgije na rasporedu je u četvrtak, 1. decembra, s početkom u 16 časova, prenose "24 sata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije