Fudbal

Mediji: Dešan nije želio da Benzema igra u Kataru

Mediji: Dešan nije želio da Benzema igra u Kataru
Foto: Tanjug/AP arhiva | Mediji: Dešan nije želio da Benzema igra u Kataru

Selektor freprezentacije Francuske Didije Dešan odbio je da u nokaut fazi Svjetskog prvenstva u Kataru nacionalnom timu priključi fudbalera Reala Karima Benzemu, prenosi španska "Marka".

Benzema se povrijedio na treningu nacionalnog tima 19. novembra i to dan uoči početka Mundijala, a prva dijagnoza je pokazala da mu predstoji pauza od tri nedjelje. On je ostao na spisku francuske reprezentacije, pošto je Dešan odlučio da ne pozove zamjenu za napadača Reala, koji je nedavno dobio "Zlatnu loptu".

Benzema se oporavio poslije samo 10 dana i bio je spreman da se priključio nacionalnom timu. Međutim, Benzema je 29. novembra otputovao na odmor, pošto je Dešan potvrdio da neće pozvati napadača Reala da se priključi selekciji u Kataru.

Francuski fudbaler se prošle subote priključio treninzima Reala, a "trikolori" će sutra igrati u polufinalu SP sa Marokom.

"Ova Dešanova odluka pokazuje da odnos sa Benzemom, ipak, nije do kraja riješen. Dešan nije imao ili nije želio da ima strpljenja za njega", tvrdi "Marka".

Benzema nije igrao za Francusku od 2014. do 2021. godine zbog "afere Valbuena". On je bio osumnjičen da je bio dio grupe, koja je ucjenjivala tadašnjeg francuskog reprezentativca Matjea Valbuenu.

Dešan je vratio Benzemu prošle godine u nacionalni tim, a napadač Reala je za Francusku postigao 10 golova na 16 utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije