Fudbal

Nagatomo: Pobjedićemo Hrvatsku

Nagatomo: Pobjedićemo Hrvatsku
Foto: Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe | Nagatomo: Pobjedićemo Hrvatsku

Reprezentativac Japana Juto Nagatomo optimista je pred meč osmine finala sa Hrvatskom, koji se igra danas sa početkom od 16 časova.

Japanci će probati da odu korak dalje u odnosu na Rusiju 2018. godine kada ih je u ovoj fazi izbacila Belgija.

"Nikad nisam zaboravio poraz od Belgije, nosim to u sebi, pamtim prizore i scene iz toga susreta. Zadnje četiri godine su bile teške za mene. Pokušao sam da se psihički pripremim, jako je bilo zahtjevno prevazići te greške koje smo napravili. Bolje smo pripremljeni nego ranije. Ovo je najjača japanska reprezentacija u tom kontinuitetu učestvovanja na svjetskim prvenstvima. Namjeravamo da pobjedimo Hrvatsku, jedva čekam sljedeći izazov i da glasno kažem svim saigračima – bravo", rekao je Nagatomo, a prenosi Sport klub.

Nagatomo je otkrio šta im je potrebno za uspjeh.

"Za uspjeh nam treba hrabrost. Ako ćemo povući analogiju sa samurajima, oni prije borbe pokušavaju da poboljšaju tehnike i oružje, prolaze pripreme, ali ako osjete strah to neće moći da iskoriste. U fudbalu imamo tehniku i radimo taktiku, no ukoliko se uplašimo sve je to uzalud. Moramo pobjediti strah da bismo mogli da maksimizujemo učinak. Prvi preduslov je hrabrost", poručio je Japanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije