Fudbal

Navijač koji je utrčao na teren otkrio šta se desilo nakon privođenja!

Navijač koji je utrčao na teren otkrio šta se desilo nakon privođenja!
Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek | Navijač koji je utrčao na teren otkrio šta se desilo nakon privođenja!

Mario Feri, Italijan koji utrčao na teren tokom utakmice Portugal - Urugvaj na Mundijalu u Kataru, otkrio je šta se dešavalo u policijskoj stanici nakon njegovog privođenja.

Podsjetimo, u 51. minutu meč između Portugala i Urugvaja kratko je prekinut, pošto je Feri utrčao na teren. Italijan je nosio majicu sa političkim porukama i mahao zastavom u duginim bojama. Feri je na sebi imao plavu majicu sa znakom Supermena na kojoj je sa prednje strane pisalo: "Spasite Ukrajinu", a na leđima: "Poštujte iranske žene". Zastavom u duginim bojama dao je podršku LGBTQ+ zajednici.

U razgovoru za španski "Onda Cero" Italijan, koji je i ranije prekidao utakmice, otkrio je da je proveo tešku noć u policijskoj stanici i da mu je lično pomogao prvi čovek FIFA Đani Infantino.

"Proveo sam tešku noć. Ne u zatvoru, nego u policijskoj stanici. Infantino je došao u četiri ujutru da mi pomogne. Nikada ranije ga nisam upoznao. Rekao mi je: 'Opet ti, zašto? Katar je veoma opasan za tebe'", ispričao je Feri.

Italijanski niželigaški fudbaler je potom objasnio zašto je prekinuo meč.

"Rekao sam mu da su mi poruke koje sam želio da pošaljem veoma važne. Volim da utrčavam na teren na važnim utakmicama, uvijek sa dobrim namjerama i pozitivnim porukama kakve su i ove bile", istakao je Feri.

On nastupa za italijanskog niželigaša Kastel di Sangru i poznat je brojnim upadima na fudbalske terene. Ovo je drugi put da prekida meč na Svjetskom prvenstvu. Sličnu stvar napravio je i 2014. godine kada je Mundijal igran u Brazilu. On je tada na meču između reprezentacija Belgije i SAD-a utrčao sa porukom: "Spasite djecu u favelama", piše Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije