Fudbal

Nevolje u raju: Nijemci pronašli krivce za debakl na SP

Nevolje u raju: Nijemci pronašli krivce za debakl na SP
Foto: Instagram | Nevolje u raju: Nijemci pronašli krivce za debakl na SP
Edin Spržo

U Njemačkoj i dalje traju analize zbog neuspjeha u Kataru.

Hansi Flik je preživio i ostao selektor uprkos preranom ispadanju sa Mundijala. Njemački mediji tvrde da je neuspjehu doprinijela i previše opuštena atmsofera u njemačkog kampu u Kataru.  

Čelnici njemačkog saveza (DFB) održali su krizni sastanak koji je trajao dva i po sata“, navodi Bild. Isti magazin prenosi da su svi bili „začuđeni" onim što su vidjeli u njemačkoj bazi koja je bila sat i po vožnje udaljena od Dohe. Navodi se da u reprezentativci rezervisali sobe sa pet zvjezdica i da su dobili dozvolu da pozovu svoje djevojke da ostanu u hotelu dvije noći uoči posljednje grupne utakmice protiv Kostarike.

Bild tvrdi da je jedan broj „vagsica“ provodio vrijeme praveći selfije u hotelskom bazenu, dok su se fudbaleri brinuli o djeci, te da nisu bili fokusirani na ono što ih čeka na terenu. Sugerira se da je situacija koja se razvila nije "sviđala" svim igračima, kao ni selektoru Fliku koji je bio protiv da supruge borave sa fudbalerima. Upravo se ova dešavanja navode kao jedan od razloga neuspjeha na terenu. 

Nekoliko djevojaka-supruga fudbalera viđeno je na tribinama kako bodre Njemačku prije njihovog prijevremenog odlaska. Izabel Gular, supermodel  i vjerenica rezervnog golmana Kevina Trapa viđena je u publici, a tamo je bila i četverogodišnja partnerka Kaija Haverca Sofi Veber, ali druge pratilje reprezentativaca.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije