Fudbal

Veliko iznenađenje na Mundijalu: Meksiko srušio svjetskog šampiona

Veliko iznenađenje na Mundijalu: Meksiko srušio svjetskog šampiona
Foto: Tanjug/AP | Nijemci započinju odbranu titule

Fudbaleri Meksika srušili su aktuelnog svjetskog šampiona Njemačku u prvoj utakmici grupe F Mundijala u Rusiji – 1:0 (1:0).

Meksikanci su odigrali fantastičan meč u Moskvi, ostvarili prvi trijumf protiv Nijemaca i pobrinuli se za najveće iznenađenje u dosadašnjem toku takmičenja.

‘El Tri’ je produbio krizu ‘Pancera’ i dodatno zakomplikovao kasniju borbu za osminu finala u kojem će se ova grupa, u kojoj su još Švedska i Južna Koreja, ukrštati sa onom u kojoj se nalazi Srbija.

Duel na stadionu ‘Lužnjiki’ je i u najavama predstavljao jedan od najinteresantnijih u prvoj fazi turnira.

Izuzetnih 45 minuta na 'Lužnjikiju' na koje je falilo samo još pogodaka. Nijemci su imali veći posjed lopte i neke dobre šanse, ali su ih Meksikanci "ubijali" kontranapadima. Jedan takav u 35. minutu je realizovao Irving Čaki Lozano za prednost na pauzi.

 

Konačno su Meksikanci uspjeli da načnu svjetskog šampiona i to iz ko zna kojeg kontranapada – ovaj je bio uspješan. Sada je Kedira izgubio loptu, Vela je brzo proigrao Čičarita, koji je proslijedio lijevo do Lozana. On je zalomio Kimiha, sačekao i potom pogodio bliži ugao za 0:1!

 

Nijemci su, uprkos nešto slabijoj formi, favoriti ne samo u ovom meču, već i da budu prvi u grupi u kojoj su još Švedska i Južna Koreja.

Selektor Joahim Lev najavio je pohod na novu "Boginju", ali i otkrio da će na golu biti Manuel Nojer, uprkost tome što je zbog povrede propustio čitavu sezonu za nama.

Ova grupa je zanimljiva i zbog činjenice da se ukršta sa onom u kojoj je Srbija, koja je na startu savladala Kostariku minimalnim rezultatom.

Svjetsko prvenstvo – grupa F:

Njemačka – Meksiko 0:0 (0:0)

Moskva

stadion: Lužnjiki

broj gledalaca: 80.000

sudija: Alireza Fagani (Iran)

Njemačka (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Boateng, Humels, Platenhart – Kedira, Kros – Miler, Ozil, Draklser – Verner

Meksiko (4-2-3-1): Očoa – Salsedo, Ajala, Moreno, Galjardo – Erera, Gvardado – Lajun, Vela, Lozano – Ernandes

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije