Fudbal

Nikad slabiji plasman Srbije, danas kreće nokaut faza

Nikad slabiji plasman Srbije, danas kreće nokaut faza
Foto: Tanjug/AP | Nikad slabiji plasman Srbije, danas kreće nokaut faza

Nakon što je sinoć završena grupna faza na Svjetskom prvenstvu još nema slobodnog dana.

U naredna četiri dana biće odigrani susreti osmine finala što u prevodu znači da ćemo dnevno imati po dva susreta. Igraće se u istim terminima od 16 i od 20 sati.

Ono što je zanimljivo iz prve faze jeste da nijedna selekcija nije ostvarila tri pobjede u grupi, što se nije desilo od Mundijala u SAD 1994. godine. Inače, danas su na programu prva dva susreta. U 16 sati snage će odmjeriti Holandija i SAD. Holanđani su bili prvi u grupi A, a Amerikanci drugi u grupi B. U večernjem programu Mesijeva Argentina igra protiv Australije. Gaučosi su nekako uspjeli osvojiti grupu C, dok su se Australci pobjedom nad Danskom dokopali pozicije broj dva u grupi D.

Kada je u pitanju Srbija, ona je sinoć protiv Švajcarske propustla veliku šansu da se nađe među 16 najboljih. Umjesto toga ostvarila je najslabiji plasman na najvećoj smotri. Zvanično je Srbija tek 29. od 32. reprezentacije koje su se pojavile u Kataru, iza su samo Katar, Kanada i Vels. Srbija je prije četiri godine zauzela 23. mjesto, kao i 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije