Fudbal

Ovo su najgluplji transferi u novijoj istoriji fudbala

Ovo su najgluplji transferi u novijoj istoriji fudbala
Foto: Pixabay/phillipkofler | Ovo su najgluplji transferi u novijoj istoriji fudbala

Nema leta ili zime a da se ne dogodi neki fudbalski transfer koji se u najavi čini kao promašaj. Često su se u prošlosti menadžeri, treneri i klubovi varali u procenama da će baš njihov novi igrač biti najveće pojačanje kluba. Donosimo listu nakoliko najglupljih transfera u novijoj istoriji fudbala.

Žilijan Fober: Vest hem - Real Madrid

Čak je i agent Fobera na informaciju da ga zove Real prvo pogledao u kalendar ne bi li se uvjerio da li se radi o prvoaprilskoj šali. Sa Apton parka stigao je na Bernabeu za dva miliona evra a navijači će ga upamtiti kao igrača koji je kasnio na treninge jer je predugo spavao i koji nikada nije imao partiju vrijednu pomena.

Dmitro Čigrinski: Šahtjor - Barselona

Čelnici Šahtjora uspjeli su da od Barselone izvuku čak 10 miliona evra za jednog od najprecjenjenijih defanzivaca sa Istoka. U Barseloni se nikada nije snašao a klub je molio Svevišnjeg da ga što prije proda.

Andrej Ševčenko: Milan - Čelsi

Jedna od najtužnijih priča modernog fudbala. Ševčenko je od statusa "boga" Milana i jednog od najboljih napadača svih vremena došao do toga da u Čelsiju pravi žurku kad god bi započinjao mečeve u startnih 11. Od početka se jasno uočavalo da mu Premijer liga ne bježi, zbog čega je u obostranom interesu na kraju otišao u Dinamo iz Kijeva. Treba reći da je na Stamford Bridž došao za orgomnih 40 miliona evra, ali i da ni desetinu novca nije isplatio igrama.

Zlatan Ibrahimović: Inter - Barselona

Ibrahimović je u karijeri promijenio dosta klupskih boja a mnogim navijačima klubova u kojima je nekad igrao se diže kosa na glavi na spomen njegovog imena, zbog sklonosti da prelazi u redove najljućih rivala. U Interu je imao sve, bio je vođa i zaista mu nije bilo potrebno da mijenja sredinu. Ipak, Zlatan je htio da se dokaže u Primeri i to u slavnoj Barseloni, međutim njegov temperament i karakterne crte nikako nisu išle sa onim koje posjeduje Pep Gvardiola. Tinjala je netrpeljivost među njima nekoliko mjeseci, a Ibra nije igrao na nivou svojih mogućnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije