Fudbal

Potvrđeno: Zidan uzalud odbijao poslove

Potvrđeno: Zidan uzalud odbijao poslove
Foto: Twitter / Printscreen | Potvrđeno: Zidan uzalud odbijao poslove

Dobro obaviješteni "La parisijen" danas piše da je donijeta konačna odluka i da će Didije Dešan biti selektor Francuske i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj 2024. godine, što znači da je Zinedin Zidan uzalud odbijao nuđene poslove.

Didije Dešan je i u Kataru pokazao da je trenutno najbolji čovjek za klupu Francuske. 

Dešan je odveo svoj tim u drugo uzastopno polufinale, vidjećemo da li će i u novo finale, svakako da je na papiru ogroman favorit u odnosu na Maroko, ali bili su i Španija i Portugal. 

Dešan je i bez nekolicine ključnih igrača poput Pogbe, Kantea, Benzeme i Lukasa Ernandeza doveo Francusku na prag novog finala i zasluženo je dobio povjerenje Saveza.

To znači da je definitivno odbijena mogućnost da Zidan naslijedi Dešana poslije Mundijala, što su mnogi vidjeli kao idealan scenario.

Zidan je upravo zbog klupe nacionalnog tima odbijao Mančester junajted, PSŽ, pominjao se i Čelsi, ali izgleda, da je uzalud čekao svoj posao iz snova.

Vjerovali su Francuzi da bi Dešan otišao čak i u slučaju da osvoji opet Mundijal, jer je uradio sve što je mogao od kako je stigao na klupu umjesto Lorana Blana 2012. godine.

Ne treba zaboraviti da je Dešan igrao sa Francuskom i finale EP 2016.  godine u Parizu, kada su mu Portugalci ukrali viđen trofej, a osvojio je i Ligu nacija 2021. godine. 

Potpuno je zaslužio da ostane selektor i da pokuša da osvoji i EP, šta god da se desi u Kataru do kraja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije