Fudbal

Prosinečki: Argentina blagi favorit, ali Hrvatska ima bolji vezni red

Prosinečki: Argentina blagi favorit, ali Hrvatska ima bolji vezni red
Foto: Boris Scitar / Pixsell | Prosinečki: Argentina blagi favorit, ali Hrvatska ima bolji vezni red

Bivši reprezentativac Hrvatske, Robert Prosinečki, ocijenio je da je Argentina blagi favorit u utakmici polufinala SP, ali da Hrvatska ima bolji vezni red.

"Prije četiri godine takodje smo igrali sa Argentinom, može biti da Mesi tada nije igrao na ovakvom nivou, ali pobijedili smo sa 3:0, pa zato sada mislimo da možemo opet da pobijedimo i uz odličnog Mesija. Znamo da je Mesi u dobroj formi, da mu je ovo možda posljednje Svjetsko prvenstvo, ali i da je pod velikim pritiskom. Ljudi u Argentini žele titulu prvaka sa Mesijem", rekao je Prosinečki za argentinski Superdeportivo Radio, prenijela je Hina.

Hrvatska će sutra od 20 časova igrati protiv Argentine, u polufinalu Svjetskog prvenstva. Dan kasnije u drugom polufinalu igraće aktuelni šampion Francuska i Maroko.

"U ovom trenutku je Argentina blagi favorit ali očekujem utakmicu punu intenziteta, borbe", rekao je Prosinečki, osvajač bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

"Mi smo sjajna grupa igrača, kvalitetna i hrabra, koja će sigurno dati sve od sebe. Kada Mesi ima svoj dan, tada je svakoj ekipi na svijetu teško da igra. Odigramo li dobro protiv Mesija, bude li on imao slabiji dan, vjerujem da će Argentina teško pobediti Hrvatsku jer Hrvatska osim borbenosti ima i kvalitet", dodao je on.

Istakao je da hrvatski igrači uvijek daju sve za svoju zemlju.

"Imaju snažan karakter pa Argentini neće biti nimalo lako", naveo je on.

Prosinečki smatra da Hrvatska ima bolji vezni red od Argentine, da je sredina terena najslabija tačka te južnoameričke reprezentacije.

"Nedostaje im neko ko bi pomagao Mesiju, ko bi pravio razliku na terenu. Mi smo tu jako dobro pokriveni. Mi imamo nešto bolju sredinu terena jer tamo igraju Modrić, Brozović i Kovačić, koji su zaista dobri", ocijenio je Prosinečki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije