Fudbal

Rade Bogdanović: Otišli smo sa stilom, ali...

Rade Bogdanović: Otišli smo sa stilom, ali...
Foto: N.N. | Rade Bogdanović: Otišli smo sa stilom, ali...

Komentator i analitičar RTS-a tokom ovog Mundijala, Rade Bogdanović koji je postao prepoznatljiv po svojim komentarima dao je svoje viđenje nakon poraza Srbije od Švajcarske.

Ovaj put nije bio toliko kritičan prema “orlovima” i selektoru Draganu Stojkoviću kao što je to bio slučan poslije remija protiv Kameruna.

"Teže mi je bilo protiv Kameruna. Loše smo je otvorili u prvom minutu, primili smo nesrećno gol, ipak je skrenula lopta. Vratili se, imali fenomenalnu šansu, stativu. Probudili se sa dva sjajna gola, prvi je majstorija Tadića, Vlahović je iskoristio šansu... Da ne dužim, mislim da fizička sprema nije bila na nivou, jer su neki došli povređeni, nemaju ritam, treninge, utakmice...", rekao je Bogdanović i dodao:

"Naš sistem igre od prvog dana je jako ofanzivan i jako rizičan. Mi smo igrali napadački i jedina smo reprezentacija koja je došla tako. Ovo se igra za gol više, ovo takmičenje ne prati takav način. Otvaraju se šupljine u odbrani. Ovo je način igre koji je doneo rezultat u kvalifikacijama. Otišli smo sa stilom na Mundijal, ali velika takmičenja traže neki drugi pristup", istakao je nekadašnji fudbaler Željezničara.

Na kraju je poslije kritika poslije Kameruna ipak nahvalio Stojkovića. 

"Došao je u vreme kad smo imali rasulo, smene predsednika, sve je ujedinio. Ja sam ga kritikovao pred kamerama, ujedinio je nešto što se ujediniti ne može. Izuzetno veliki uspeh je plasman na SP", rekao je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije