Fudbal

SP Katar: Marokanski zid pukao poslije pet minuta, stativa sačuvala Francuze

SP Katar: Marokanski zid pukao poslije pet minuta, stativa sačuvala Francuze
Foto: Tanjug | SP Katar: Francuska - Maroko 1:0

Fudbaleri Francuske sastaju se sa Marokom u drugom polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Franuska zasluženo vodi i još 45 minuta je dijeli od novog finala Mundijala.

Selektor Maroka Valid Regragui odlučio je da zaigra u formaciji sa trojicom štopera, ali to nije donijelo ipak sigurnost kao u dosadašnjem dijelu turnira kada je igrao sa četvoricom defanzivaca.

Francuzi su kaznili prvu lošu postavku jednog štopera Maroka, Grizman je pobjegao pošto se ubacio iz drugog plana, Mbape je šutirao, potom je odbitak proslijedio na lijevu stranu, gdje je na pravom mjestu bio Teo Ernandez koji sa ugla peterca pogađa prvi ugao za 1:0.

Maroko je od tog trenutka proigrao, imao je posed lopte i nije se libio da napada, što je otvaralo prostor za kontre Francuza. Iz jedne takve situacije Žiru je pobjegao Saisu i izašao sam na Bonoa, ali je pogodio stativu.

Francuzi su u još jednoj situaciji umalo pogodili, Čuameni je proigrao Mbapea koji je šutirao, a onda je u nastavku akcije lopta došla do Žirua koji je gađao pored stative.

Marokanci su imali jedan solidan pokušaj preko Unaha, koji je zaustavio Ljoris i još jednu lijepu akciju kroz sredinu, koju nije uspio da kruniše Ziješ ozbiljnijim udarcem.

I onda su u posljednjim trenucima prvog dijela bili najbliži golu. Nakon kornera, El Jamik je pokušao makazicama, ali je stativa sačuvala Ljorisa.

Iz onog što smo vidjeli u prvih 45 minuta može se zaključiti da će Marokanci svoju šansu čekati poslije prekida, koje odlično izvodi Ziješ, ali da će Francuzi iz prve prave kontre ozbiljno ugroziti Bonoa.

(Sportske.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije