Fudbal

Brazil prejak za Srbiju, Milinković-Savić spasio "Orlove" od blamaže (VIDEO)

Brazil prejak za Srbiju, Milinković-Savić spasio "Orlove" od blamaže (VIDEO)
Foto: Tanjug / AP | SP Katar: Hiljade Banjalučana u dvorani "Borik" čekaju meč Srbije (UŽIVO)

U okviru prvog kola Svjetskog prvenstva u Kataru, u grupi G, na stadionu "Lusial" svoj meč su odigrale selekcije Brazila i Srbije. "Karioke" su opravdale epitet favorita i slavili sa 2:0.

U banjalučkoj dvorani "Borik" atmosfera je bila usijana. Mnogi građani grada na Vrbasu sa pratili prvi meč "Orlova" na stadionu "Lusial".

97' - Glavni arbitar je odsvirao za kraj meča. Brazil je savladao selekciju Srbije rezultatom 2:0 i upisao prva tri boda, a "Orlovi" moraju tražiti sreću protiv Kameruna i Švajcarske

95' - Do posljednjih trenutaka meča Brazil nije odustajao od napadačkog fudbala.

92' - Pokušavala je Srbija da iskoristi visinu svojih prvotimaca, međutim njihovi ubačaji sa strane nisu urodili plodom.

90' - Nije se Brazil zaustavio sa napadima. Pokušavali su Južnoamerikanci na sve načine da postignu treći pogodak.

86' - Na ivici kaznenog prostora Srbije lopta je došla do Rodriga. Brazilac je tukao snažno, ali na sreću preko prečke okvira gola Srbije.

82' - Šutirao je Fred i na velike muke stavio golmana Srbije. Milinković-Savić je posljednjih nekoliko minuta na "strijeljani" pred surovim napadom "Karioka"

80' - Brazil je nastavio opasne napade i Kazemiro se zamalo upisao u listu strijelaca, ali njegovom šutu se ispriječila prečka gola "Orlova".

72' - GOL! Ričarlison je makazicama postigao drugi gol Brazila i zasigurno najljepši pogodak tekućeg prvenstva. Ovo se nije moglo braniti.

69' - Prva prava prilika za Srbiju. Poslije gužve u kaznenom prostoru "Karioka" probali su i Sergej Milinković-Savić i Dušan Vlahović, ali nažalost, bez uspijeha.

67' - Ostala je Srbija "otkrivena" u defanzivi i to je zamalo kaznio Vinisijus, ali se na sreću "Orlova" brazilski fudbaler okliznuo i poslao loptu na tribine.

66' - Piksi je sve karte bacio u napad i otvorio formaciju sa dva klasična špica. Srbija se "otvorila" maksimalno u pohodu na gol Brazila.

62' - GOL! Na pravom mjestu se našao brazilski as Ričarlison, on je odbranu Milinković-Savića pokupio i poslao loptu u nebranjenu mrežu Srbije.

59' - Najbolja prilika u dosadašnjem toku meča. Alesandro je tukao sa dvadesetak metara snažno i po zemlji. Milinković-Savić je već bio savladan, ali na sreću Srbije lopta je pogodila stativu i odbila se u polje.

57' - Imala je Srbija korner koji nije iskorišten na najbolji način, ali su "Orlovi" imali priliku da nastave svoj atak ka golu Alisona.

51' - Imao je Nejmar slobodan udarac sa 16 metara, međutim, živi zid Srbije je opasan udarac Brazilca skrenuo u korner.

49' - Nemanja Gudelj dobija žuti karton zbog oštrijeg starta nad Nejmarom na ivici kaznenog prostora "Orlova".

47' - Samo što se krenulo u drugo poluvrijeme izglednu priliku je imao odlični Rafinja. Na sreću Srbije, Milinković-Savić je to odbranio. 

46' - Iranski sudija je odsvirao kraj prvog poluvremena. Brazil je bio opasniji, ali Srbija sa granitnom odbranom može zadovoljnija otići na odmor.

41' - Najopasnije prilika za Brazil. Opet se Vinisijus našao oči u oči sa srpskim golmanom, ali na sreću "Orlova" tukao je pored gola.

37' - Živković se izborio za prostor, uspio je centrirati, ali Mladenović je loptu glavom poslao daleko iznad prečke Alisona.

35' - Sjajnu akciju protivnika Srbije krunisao je Rafinja solidnim udarcem po zemlji, međutim, bio je to lak plijen za golmana "Orlova".

31' - U prvih pola sata igre, srpskom golu najviše prijeti raspoloženi Rafinja po desnoj strani. Barselonin as je u meč ušao kao najraspoloženiji igrač Titove selekcije.

26' - Najbolja prilika za Brazil. Tražile su "Karioke" prostor između linija, odlično je uposlen Vinisijus, ali sjajnom intervencijom Vanje Milinković-Savića spriječen je pogodak.

24' - Brazil vrši konstantni pritisak na posljednju liniju Srbije, ali Piksijevi izabranici se stoički nose sa naletima furioznih brazilskih fudbalera.

20' - Prvih dvadeset minuta proteklo je u terenskoj inicijativi brazilskih reprezentativaca. Međutim, odbrana Srbije ne posustaje i agresivnijim pristupom tjera "Karioke" od gola "Orlova".

13' - Dosuđen je prvi korner na susretu, u korist "Karioka"

9' - Brazil je došao u šesnaesterac Srbije. Pred golom "Orlova" je bio Nejmar sa loptom, međutim defanzivci Srbije su uspjeli osujetiti ovu šansu.

6' - Prvi žuti karton na meču dobija previše nervozni Strahinja Pavlović.

3' - Početno ispitivanje snaga je pripalo Brazilu. Ispao je Pavlović iz akcije, Rafinja je protrčao po desnoj strani ali je njegov ubačaj spriječen.

1' - Prvi udarac sa centra su uputili reprezentativci Brazila. Počela je prva utakmica "Orlova" na Svjetskom prvenstvu pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija. 

Takođe, u "Boriku" se nalazio i Arno Gujon, francuski i srpski humanista, osnivač i direktor francuske nevladine organizacije "Solidarnost za Kosovo" i vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Foto: Ustupljena fotografija
Foto: Ustupljena fotografija

Za Brazil su meč počeli:

Alison, Danilo, Makrinjoš, Tijago Silva, Aleks Sandro, Kazemiro, Paketa, Rafinja, Nejmar, Vinisijus i Rišarlison

Za Srbiju su u prvih XI na teren istrčali: 

Vanja Milinković-Savić, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović, Andrija Živković, Nemanja Gudelj, Saša Lukić, Filip Mladenović, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije