Fudbal

"Samuraji“ sve uprskali: Kostarika šokirala Japan

"Samuraji“ sve uprskali: Kostarika šokirala Japan
Foto: Tanjug/AP | "Samuraji“ sve uprskali: Kostarika šokirala Japan

U prvoj današnjoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Kostarika je poprilično iznenađujuće savladala Japan sa 1:0.

Junak Kostarikanaca koji su podsjetimo u prvom kolu poraženi od Španije (0:7) bio je Kejšer Fuler koji je pogodio u 81. minuti. Ovim trijumfom situacija se u grupi E dodatno iskomplikovala, a ovakvim ishodom najviše se čini se raduju Nijemci koji večeras igraju protiv Španije i koji se čini se sada mogu zadovoljiti i bodom, iako im je prijetilo ispadanje da su "samuraji" slavili..

Japanci koji su u prvom kolu šokirali Njemačku propustili su veliku priliku da sa pobjedom dođu na prag osmine finale. No sada se nalaze u teškoj situaciji, jer u zadnjem kolu igraju protiv Španije, a Njemačka protiv Kostarke.

Prvo poluvrijeme donijelo je pravu uspavanku. Praktički se nije ništa dešavalo vrijedno pomena u prvih 45 minuta. Japanci su imali posjed, dok su Kostarikanci za razliko od prvog meča protiv Španije (0:7) dosta bolje djelovali posebno u defanzivnom dijelu.

U nastavku je Japan krenuo nešto odlučnije ka golu Kejlora Navasa, no nikako nisu ozbiljnije mogli da zaprijete. Imali su dobre šanse iz slobodnih udaraca, u dva navrata su šutirali sa 20-tak metara, ali su bili neprecizni. I kada se činilo da neće biti pobjednika Kostarika je došla do gola. Igrala se 81. minuta kada su ležerno Japanci pokušali da izbiju loptu koja je došla do Kejšera Fulera, koji šutira sa petnaestak metara, a golman Gonda morao je bolje, ali nije uspio da se izbori s loptom, koja završava u mreži.

Do kraja je Japan mogao do poravnanja, ali je Navas sjajno odbranio udarac jednog igrača Japana. Španija ima 3 boda, koliko imaju Japan i Kostarika, dok je Njemačka bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije