Fudbal

Ščesni: Izgubio sam opkladu od Mesija, ali mu neću platiti

Ščesni: Izgubio sam opkladu od Mesija, ali mu neću platiti
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic | Ščesni: Izgubio sam opkladu od Mesija, ali mu neću platiti

Golman Poljske Vojčeh Ščesni je izrastao u junaka prvog poluvremena susreta protiv Argentine, kada je odbranio penal Lionelu Mesiju u 39. minutu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Meč na stadionu "974" upravo je obilježila i kontroverza vezana za dosuđen penal "gaučosima", kome je prethodio najuobičajeni kontakt golmana i protivničkog igrača u šesnaestercu.

Novinare je poslije meča, kojeg je Argentina dobila sa 2:0, zanimalo o čemu su to, u iščekivanju odluke VAR-a, pričali Mesi i Ščesni.

"Pitate me za razgovor sa Mesijem? Kladili smo se u 100 evra da sudija neće dosuditi penal. Realno, izgubio sam, on je bio ubjeđen da će dobiti penal. Uhhh, ne znam da li sam smio ovo da vam kažem, da li ću biti naknadno kažnjen. Neću dati pare Mesiju, ima ih već dosta“, nasmijao se Ščesni pred poljskim medijima.

Sama odluka bila je veoma kontroverzna. Poljski golman je priznao da je bilo kontakta između njega i Mesija, ali i da je bio minimalan i nije očekivao da će arbitar Deni Mekeli dosuditi penal.

"Odmah sam rekao sudiji da sam dodirnuo Mesija rukom po licu, ali i da to nije penal. Međutim, on je mislio drugačije. I još bolje – uspio sam da se proslavim. Sada mogu da kažem da sam znao gdje će Mesi šutirati, mada pred sam šut nisam bio 100 odsto siguran. Ponekad Leo posmatra golmane, a nekad šutira iz sve snage. Znao sam da će, ako bude ovo drugo, šutirati u moju lijevu stranu. Srećan sam, jer sam pomogao mom timu. Osjetio sam ogromnu satisfakciju", rekao je Ščesni.

O samoj utakmici poljski čuvar mreže dodao je i ovo:

"Igrali smo protiv ekipe, koja je iz više klase u odnosu na nas. Mogu da drže loptu 90 minuta i da ti je ne daju. Protiv takvog tima možeš da pobjediš jednom u 100 utakmica. Izgubili smo, ali sam prvi put u životu bio srećan poslije meča kojeg samo izgubili“, priznao je Šćesni jer je njegov tim zbog bolje gol razlike drugi na tabeli pa će igrati osminu finala protiv Francuske.

Poljska je prvi put od 1986. godine prošla grupnu faze na Mundijalu i imaće veoma težak zadatak protiv aktuelnih prvaka. Dodajmo da je i Meksiko imao isti broj bodova kao Poljska, ali su završili kao treći zbog lošije gol razlike. Meksiko je u posljednjem kolu savladao Saudijsku Arabiju s 2:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije