Fudbal

Senegal prošao u osminu finala i raspršio snove Ekvadora

Senegal prošao u osminu finala i raspršio snove Ekvadora
Foto: Tanjug / AP | Senegal raspršio snove Ekvadora o osmini finala

U okviru trećeg kola grupe A na Svjetskom prvenstvu u Kataru, susreli su se Ekvador i Senegal. "Tigrovi Terange" su prošli u osminu finala i raspršili snove Ekvadora trijumfujući rezultatom 2:1.

Već poslije tri minute Senegal je imao sjajnu priliku da postigne gol. Idrisa Gaje je dočekao centaršut u šesnaestercu i tukao po golu protivnika. Ali je šutirao neprecizno, lopta je otišla desno od gola.

Osmi minut se igrao i opet je prijetio Senegal. Boulaje Dia je primio precizan pas i bez razmišljanja šutirao prema golu, ali je lopta otišla lijevo pored stative golmana Ekvadora.

Na isteku pola sata igre Iliman Ndijae je propustio stopostotnu priliku za "Lavove Terange". Primio je precizan centaršut u kaznenom prostoru protivnika i brzo uputio niski udarac po sredini gola. Njegov pokušaj nije bio dovoljno snažan i Ernan Galindez ga ukorćuje.

U 42. minutu je ekvadorski reprezentativac Pijero Inkapie povukao protivnika na travnjak. Sudija Klemen dao mu je žuti karton, a Senegal je dobio penal. Ismaila Sar je postigao pogodak sa bijele tačke, svladavši golmana Ekvadora snažnim udarcem.

Do kraja prvog poluvremena nije se dogodilo ništa epohalno i Senegal je zadržao prednost od jednog gola u prvom dijelu igre.

U 58. minutu tačan centaršut na otprilike 11 metara od gola Senegala je dočekao Pervis Estupinjan. Nadvisio je odbranu i dobro tukao glavom, ali je lopta proletjela kraj lijeve stative.

Ekvador je postigao gol u 67. minutu za osminu finala Svjetskog prvenstva. Moizes Kaisedo je prošao odbranu Senegala i prevario golmana Eduarda Mendija. Rezultat je bio 1:1.

Snovi Ekvadora o osmini finala su trajali minut i po, kada su se "Lavovi Terange" vratili u prednost. Kalidu Kulibali je pronašao put do mreže i mijenja rezultat današnje utakmice na 2:1 za Senegal.

Igrao se 83. minut kada je Boulaje Dia tukao nakon što je primio dobar pas. Šut s ivice kaznenog prostora Ekvadora je prošao pokraj desne stative.

U 90. minutu Džeremi Sarmijento je skočio na otprilike 11 metara i pokušao zabiti glavom po sredini gola. Mendi je to mirno odbranio i spriječio pogodak.

Do kraja meča Senegal nije dopustio Ekvadoru da se vrati u susret, te su osigurali prolaz u osminu finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije