Fudbal

Švajcarci ga ne pamte po dobrom, hoće li 974 donijeti sreću Srbiji

Švajcarci ga ne pamte po dobrom, hoće li 974 donijeti sreću Srbiji
Foto: Tanjug/AP | Švajcarci ga ne pamte po dobrom, hoće li 974 donijeti sreću Srbiji

Dva dana ostala su do odlučujuće utakmice Srbije i Švajcarske koji će dati odgovor ko će iz grupe G pridružiti selekciji Brazila u osmini finala Svjetskog prvenstva.

 Računica je jasna, “Orlovima” igra samo pobjeda, dok će Švajcarcima biti dovoljan vjerovatno i bod. 

Puleni Dragana Stojkaovića prva dva meča igrali su na stadionima Lusail i Al Janub, koji i nisu bili toliko sretni srpskim fudbalerima (poraz i remi), a sada će okušati sreću na trećem stadionu u Kataru. Radi se o spektakularnom stadionu specifičnog naziva "974". 

Ovaj objekat je po mnogo čemu specifičan, a ušao je u fudbalsku istoriju i prije nego što je na njemu odigrana ijedna utakmica. Ime je dobio jer je izgrađen od istog broja brodskih kontejnera i modularnog čelika. Ujedno, 974 je i međunarodni pozivni broj za Katar

Osim toga, to je prvi stadion u istoriji SP koji će biti u potpunosti razmontiran nakon finala SP 18. decembra, na Nacionalni dan države Katar - što pokazuje predanost Katara isplativoj održivosti i odvažnom dizajnu. Umjesto stadiona nakon Mundijala, na toj će lokaciji osvanuti park.

Zanimljivo je da je Švajcarska prije dva dana na ovom stadionu upisala poraz od Brazila (0:1). Utakmica grupe G između Srbije i Švajcarske igra se u petak od 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije