Fudbal

Švajcarci se okrenuli protiv Šaćirija: Srbi su u pravu

Švajcarci se okrenuli protiv Šaćirija: Srbi su u pravu
Foto: Ilustracija | Švajcarci se okrenuli protiv Šaćirija: Srbi su u pravu

Reprezentativac Švajcarske Džerdan Šaćiri ne tako davno iznervirao je navijače iz Srbije, ali ne samo njih, kad je objavio fotografiju svojih kopački na kojima je iscrtana i zastava Kosova.

Taj njegov potez nije se svidio ni Švajcarcima, koji su znali da to može podići tenzije ili izazvati kontraefekat. Nije im se svidjelo jer je to stavio u ravan sa Švajcarskom i jer je dobio odgovor iz tabora Orlova.

Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević su poručili da "nije trebalo ni da igra za Švajcarsku ako toliko voli Kosovo", a švajcarski "Blik" tvrdi da su Orlovi u ovoj situaciji bili u pravu.

Podsjećaju švajcarski mediji i da je brat njihovog reprezentativca Granita Džake, Taulant, bio jedan od najratobornijih u prekinutom meču Srbija - Albanija 2014.

Tada je Taulant prvi izazvao nerede kad je nasrnuo na Stefana Mitrovića, koji je samo spustio zastavu "Velike Albanije" na dronu kako bi se utakmica što prije nastavila.

"Sad su švajcarski Albanci najavili da žele da igraju sa kosovskim zastavama na kopačkama i da žele da se bore za svoju zemlju protiv one sa kojom se ratovalo. Za to je Milivojević imao samo osmijeh, a Aleksandar Mitrović je sa pravom rekao: 'Ako ste tolike patriote, zašto ne biste igrali za ovu zemlju'. Pokušavaju da provociraju na sve načine, ali nećemo se spustiti na taj nivo", poše "Blik" na izjave srpskih reprezentativaca od prije nekoliko dana.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije