Fudbal

Svi rekordi koje je Mesi oborio u pobjedi protiv Hrvatske

Svi rekordi koje je Mesi oborio u pobjedi protiv Hrvatske
Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner | Svi rekordi koje je Mesi oborio u pobjedi protiv Hrvatske

Fudbalska reprezentacija Argentine je uspjela da savlada Hrvatsku sa 3:0 u polufinalu Svjetskog prvenstva po šesti put u istoriii se plasirali u finale Mundijala. Ponajbolji igrač bez dileme bio je Lionel Mesi koji je u ovom susretu oborio nekoliko rekorda i pokazao da krupnim koracima grabi ka tituli najboljeg fudbalera svih vremena.

Gol i asistencija bili su dovoljni da ponese epitet igrača utakmice što mu je četvrti put na prvenstvu u Kataru. To je rekord ovog Mundijala, a Mesi je postavio još neke koji su ispisali istoriju svjetskih prvenstava.

Mesiju je meč sa Hrvatskom bio 25. na Mundijalima i izjednačio je rekord legendarnog Nijemca Lotara Mateusa. To znači da će u nedjelju u finalu, ako ne bude nekih pehova, isplivati na vrh ove liste sam.

Pogodak sa bijele tačke za 1:0 bio mu je 11. na završnoj svjetskoj fudbalskoj smotri i postao je rekorder svoje reprezentacije. Do sada je ovaj poduhvat dijelio sa Gabrijelom Batistutom, a sada je sam na vrhu i u finalu će imati priliku da dodatno popravi skor. Po svemu sudeći to će mu biti posljednji meč u karijeri na Svjetskim prvenstvima jer ima 35 godina.

To nije sve, fudbaler PSŽ-a je izjednačio još jedan nacionalni rekord na svjetskim šampionatima. Naime, asistencija za treći gol protiv "vatrenih" mu je bila osma na Mundijalima, a isto toliko imao je i legendarni Dijego Maradona.

Golom i asistencijom se izjednačio sa Miroslavom Kloseom i Ronaldom sa najviše golova i asistencija zajedno. Njih trojica sada imaju po 19, a Mesi ima još jedan meč u kojem može da se odvoji.

On će se u nedjelju po drugi put sa reprezentacijom boriti za popularnu Boginju i imaće priliku da osvoji jedini trofej koji mu nedostaje što znači da bi bez dileme mogao da istakne kandidaturu za najboljeg fudbalera svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije