Fudbal

Treba li sumnjati u poštenje Brazilaca, ko izlazi na megdan Kamerunu

Treba li sumnjati u poštenje Brazilaca, ko izlazi na megdan Kamerunu
Foto: Tanjug/AP | Treba li sumnjati u poštenje Brazilaca, ko izlazi na megdan Kamerunu

Iako će večeras sve oči biti uprte na stadion 974 gdje će koplja ukrstiti Srbija i Švajcarska, koje bi trebale odlučiti o putniku u osminu finala, neočekivano veliku pažnju privlači i drugi duel između Brazila i Kameruna.

Razlog je taj što će Brazilci na megdan afričkoj selekciji suprotstaviti drugi tim, što neočekivano daje šanse Kameruncima da mogu do nokaut faze.

Dakle, u teoriji ni pobjeda Srbiji ne garantuje siguran prolaz ukoliko Kamerun savlada Brazil. Da je sve moguće u Kataru vidjeli smo na meču Francuske i Tunisa kada su Francuzi na teren poslali rezervnu ekipu, što je Tunis iskoristio, ali taj ishod nije nikoga ugrozio, jer je Australija pobjedom nad Danskom vizirala kartu za Top 16.

Ipak, bez obzira koga Tite poslao na teren, Brazil je veliki favorit. Imena Gabrijela Žesusa, Entonija, Dani Alvesa, Freda, Rodriga, Martinelija, Fabinja, Bremera i drugih zvijezdi teško da sebi mogu dopustiti blamažu na velikoj sceni, jer bi ovo njima mogla biti ulazna karta u prvi tim za nokaut fazu. Utakmica Brazil – Kamerun igra se u isto vrijeme kao i meč Srbija – Švajcarska (20 sati).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije