Fudbal

Van Dajk: Ovo je naša prilika

Van Dajk: Ovo je naša prilika
Foto: Instagram / Printscreen | Van Dajk: Ovo je naša prilika

Kapiten fudbalske reprezentacije Holandije Virdžil van Dajk rekao je danas da je ovo prilika njegove selekcije koju dijele "tri utakmice do slave" i da "želi da pruži maksimum na terenu" u meču četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Argentine.

"Imamo ovu glad i ovaj san... Ovo je naša prilika", rekao je 31-godišnji odbrambeni igrač.

Fudbaleri Holandije i Argentine sastaju se u petak od 20 časova u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Fudbaler Liverpula je dodao da ne razmišlja o "osveti" za prethodne poraze od Argentine, poput onog u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine, kada je južnoamerička selekcija poslije penala bila bolja sa 4:2.

"To ne stvara nikakav poseban pritisak. Ali ovo je četvrtfinale, pa je svakako posebno. Ponosan sam i srećan što sam sa momcima i što mogu da prođem u polufinale i da približim san za Holandiju. Želimo samo da pokažemo naše kvalitete, naše jedinstvo, naš timski duh i da napredujemo na turniru", istakao je on.

Van Dajk je rekao da igrači moraju da budu oprezni protiv Argentine, za koju kaže da je sjajan tim sa odličnim igračima.

"Moraćemo da budemo dobri na svim nivoima, da se dobro pripremimo i da budemo spremni za ovu utakmicu", ocijenio je on.

Za argentinskog napadača Lionela Mesija, sedmostrukog dobitnika Zlatne lopte, Van Dajk je rekao da se radi o "jednom od najboljih igrača ovog vremena", uz portugalskog napadača Kristijana Ronalda.

"Ne spremamo se posebno za njega, već da pobijedimo Argentinu, znajući kakvu je ulogu imao u njihovim uspjesima tokom godina", zaključio je Van Dajk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije