Fudbal

Žiru: Ostvario mi se san iz djetinjstva, nadmašio sam Anrija

Žiru: Ostvario mi se san iz djetinjstva, nadmašio sam Anrija
Foto: Tanjug/AP | Žiru: Ostvario mi se san iz djetinjstva, nadmašio sam Anrija

Napadač francuske fudbalske reprezentacije Olivije Žiru priznao je da mu se ispunio san iz djetinjstva da obori rekord Tijerija Anrija po broju postignutih golova u dresu nacionalnog tima, prenose francuski mediji.

Francuska je sinoć izborila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, pošto je pobijedila Poljsku 3:1. Žiru je postigao jedan gol na ovom meču i stigao do brojke od 52 pogotka u dresu francuske reprezentacije. On je prestigao legendarnog Anrija i postao najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Francuske.

"Osjećaj je sjajan, imao san iz djetinjstva da nadmašim Anrija. Veoma sam ponosan, ali nadam se da ću i dalje nastaviti da igram što bolje. Puno ljudi mi je reklo da ću ovo da postignem. Rekord je sada iza mene i sada mi je opsesija da idem dalje sa reprezentacijom. Odmah sam pomislio na svoju porodicu, svoju djecu, prijatelje", rekao je Žiru.

Francuska, koja brani titulu šampiona svijeta osvojenu prije četiri godine u Rusiji, igraće u četvrtfinalu Mundijala u Kataru protiv Engleske.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije