Košarka

Pratite nas na Google news

Beograđani pozdravili košarkaše: Sljedeći put slavimo zlato

Beograđani pozdravili košarkaše: Sljedeći put slavimo zlato
Foto: Tanjug | Beograđani pozdravili košarkaše: Sljedeći put slavimo zlato
Tanjug

Više hiljada građana pozdravilo je i proslavilo uspjeh srebrnih košarkaša Srbije sa Evropskog prvenstva u Istanbulu na tradicionalnom mjestu uspjeha, ispred balkona Skupštine Beograda.

Svaki pojedinac tima Aleksandra Ðorđevića, ukljujući i opravdano odsutnog Stefana Birčevića koji je zbog klupskih obaveza ostao u Istanbulu, dobio je ovacije i skandiranja, a najviše, logično, upravo selektor Ðorđević.

"Hvala na podršci, uvek ste nam bili vetar u leđa koji nam je preko potreban. Najviše hvala ovim momcima, pred vama je 12 legendi svetske i srpske košarke, medalje oko vrata sve govore. Najponosniji sam Srbin u ovom trenutku, moji momci me čine presrećnim i ponosnim", rekao je Ðorđević

Kako je naglasio, kao što je prošle godine obećao medalju na ovom prvenstvu Evrope, tako i sada obećava da će se za četiri godine ponovo proslaviti uspjeh na balkonu.

Kapiten Milan Mačvan zahvalio se navijačima na podršci.

"Osetili smo vašu energiju" i zapalio masu skandiranjem "šampioni, šampioni", prije nego što je muzička grupa THC izvela dobro poznatu pjesmu posvećenu košarkašima "Igraj i pobedi".

Pjesmu je na kratko, u svom stilu, prekinuo pomoćni trener reprezentacije Miroslav Nikolić.

"Sve je to normalno, što se radujete?", ponovio je čuvenu rečenicu harizmatični Nikolić.

Poslije toga navijčcima su se obratili Bogdan Bogdanović, koji je prekidan skandiranjem MVP i Vladimir Štimac, koji je rekao da je uvjeren kako će Bogdan i Sale uskoro donijeti zlato Srbiji.

Boban Marjanović je dodao da je ostvario san sada kad stoji na čuvenom balkonu.

"Hvala vam od srca, što nas bodrite, što nam dajete snagu, hvala na svemu"

Stefan Jović je takođe rekao da je presrećan što je prvi put na balkonu, malo je nedostajalo da uzme gitaru, ali nije, uz Ðorđevićevu šaljivu opasku kako ne mora i ovdje da svira.

Na kraju, košarkaši su se pozdravili sa navijačima dugotrajnim skandiranjem: Srbija, Srbija, Srbija, Srbija i tradicionalnim pozdravom: Ko je najbolji? Srbija!

Prva prilika za novo viđanje sa košarkašima na balkonu je za dvije godine poslije Svjetskog prvenstva u Kini.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije