Košarka

Pratite nas na Google news

Dragić: Povlačim se, Dončić će biti među najboljima na svijetu

Dragić: Povlačim se, Dončić će biti među najboljima na svijetu
Foto: Ilustracija | Dragić: Povlačim se, Dončić će biti među najboljima na svijetu
N.N.

Slovenački košarkaš Goran Dragić najavio je povlačenje iz reprezentativnog dresa nakon osvojene zlatne medalje na Evrobasketu.

Dragić je rekao da još uvijek čeka NBA prsten i da je ovo najveće dostignuće u njegovoj karijeri.

"Definitivno jeste. Još uvijek čekam taj NBA prsten, ali ovo je nešto drugo. Ovo je za moju zemlju. Moja zemlja mi je dala sve. Rođen sam i odrastao tu. Drago mi je da mogu da uzvratim nešto narodu Slovenije. Vidjeli ste koliko je publike bilo u hali, hvala im od sveg srca", rekao je Dragić za Grčku nacionalnu televiziju.

On je odigrao majstorski meč prije problema sa grčevima, 26 poena u prvom poluvremenu i ukupno 35 trasirali su put Sloveniji ka zlatu. Time je ujedno postavljen i rekord za najviše poena jednog slovenačkog igrača u nacionalnom dresu u istoriji.

"Da definitivno. Bio je u finalu, ali nije stvar u mom nastupu nego u timu. Saigrači su mi pomogli. I treneri. Svi najbolji potezi polaze od trenera. Oduvijek smo sanjali pobjedničko postolje, da završimo u prve tri ekipe. Ovo je bila moja posljednja prilika jer će su poslije ovoga vjerovatno povući. Ovaj mjesec je jednostavno bio sjajan", rekao je košarkaš Majami Hita.

On je tokom drugog poluvremena imao grčeve, ali su ga odmijenili saigrači u koje je imao povjerenja da će do kraja izgurati finale.

"Prepelič je istupio, Blažič je istupio, znamo kako da igramo kao tim i nisam bio uplašen. Možda nervozan", kaže Dragić koji predviđa veliku karijeru 18-godišnjem Luki Dončiću.

"On će biti najbolji igrač u Evropi za nekoliko godina. I u NBA! Rođeni je pobjednik. Ne šalim se. Upamtite moje riječi, on će biti jedan od najboljih na svijetu", naglašava Dragić.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije