Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.

"Bogdanović je odličan, ali nije lider"

"Bogdanović je odličan, ali nije lider"
Foto: FIBA | "Bogdanović je odličan, ali nije lider"

Bivši košarkaški reprezentativac Srbije i osvajač zlata na Mundobasketu u Indijanopolisu, Milan Gurović ocijenio je rezultat srpske selekcije u Kini kao mali neuspjeh. Smatra da su Orlovi imali odličan tim i igrače, ali da im je nedostajalo malo više hrabrosti i bezobrazluka u utakmicama sa Španijom i Argentinom.

On je takođe istakao da ne misli da je Bogdan Bogdanović bio lider tima jer je za to potrebno da se imaju neke druge karakteristike, a ne samo broj ubačenih poena.

"Mi nismo imali lidera. Svi pričaju Bogdan Bogdanović lider, po meni nije. On je odličan igrač, fenomenalan šuter, najbolji igrač. Ali, nisi ti lider samo na terenu, nego i van terena. Daj malo podvikni na tajmautu, drekni, nateraj ih da se probude. To je lider", rekao je Gurović.

On je dodao da je ekipi u ulozi lidera Falio Miloš Teodosić.

"On zna da priča, da podvikne. Ne možeš svaku utakmicu da daš 30, svaka čast, ali nekako je Bogdan miran. On je mašina, najbolji šuter u poslednjih 30 godina. Ali, da bi bio lider treba da priđeš igraču da mu kažeš nešto da ga udariš po dupetu, da ga pokreneš", rekao je Gurović u intervjuu za "Merdijan TV".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije