Košarka

Hrvatima se osvetilo kalkulisanje, čudesni Markanen ih poslao kući

Hrvatima se osvetilo kalkulisanje, čudesni Markanen ih poslao kući
Foto: N.N. | Hrvatima se osvetilo kalkulisanje, čudeni Markanen ih poslao kući

Na krilima fenomenalnog Laurija Markanena, košarkaška reprezentacija Finske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Finci su danas u Berlinu savladali selekciju Hrvatske sa 94:86 i tako izborili susret sa Španijom u četvrtfinalu.

Hrvatskoj su se očito osvetila kalkulisanja u grupnoj fazi, kada su u posljednjoj utakmici protiv Ukrajine birali na kojem će mjesto završiti ((namjerno promašeno slobodno bacanja Bogdanovića). Danas se pokazalo da su pogriješili kada su “izabrali” Finsku, koja je po Hrvate bila kobna i u kvalifikacijama za Mundobasket.

BIo je to izjednačen meč tokom cijelog toka. Pobjednik se odlučivao u posljednjoj dionici, a hrvatski košarkaši tokom cijelog meča nisu imali rješenja za Markanena. Finci su susret prelomili u posljednjih pet minuta kada se igra Hrvatske raspala. Jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg Eurobasketa odigrala je susret za pamćenje i jedan od najboljih u istoriji Evropskih prvenstava. Susret je završio sa 43 poena i 9 skokova. Odmah iza njega Sasu Salin je imao 17 koševa. 

Kod Hrvatske, prvo ime je bio Bojan Bogdanović sa 23 poena, dok je Džejlen Smit dodao 17. Podsjetimo, danas smo dobili još jedan par četvrtfinala, onaj između Slovenije i Poljske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije