Košarka

Pandža: Sanjam o klupi seniora

Pandža: Sanjam o klupi seniora
Pandža: Sanjam o klupi seniora

Volio bih da se na Svjetskom prvenstvu sastanemo sa Amerikancima, rekao je Josip Pandža, novoizabrani selektor U-17 košarkaške reprezentacije BiH.

Mladi stručnjak koji se proslavio prošle godine sa istom generacijom, tada kadetima (U-16), osvojivši zlato na EYOF-u, a potom i titulu šampiona Evrope, ove godine imaće priliku za dodatni iskorak. Ipak zbog turbulencija u Košarkaškom savezu BiH, kašnjenjem u realizaciji planova, ne usuđuje se obećati podvig i na predstojećoj svjetskoj smotri u Španiji.

"Mi bez ikakve sumnje imamo jednu sjajnu generaciju mladih košarkaša i to su dokazali na najbolji način uspjesima prošle godine. Međutim, sada imamo organizacijskih problema. Zbog turbulencija u Savezu nisam u prilici da vidim trenutno stanje djece, kako napreduju i da li se uopšte razvijaju. Do sada je u sklopu priprema trebalo da imamo najmanje tri okupljanja, a mi nismo imali nijedno. Ne igra se ni Liga mladih kao prošle godine i to nam svakako otežava posao", objasnio je Pandža u razgovoru za "Nezavisne".

NN: Hoće li i kada biti pripreme za SP?

PANDŽA: Planiram ekipu okupiti 20. maja, ali i prije toga bilo bi dobro napraviti neke testove. Očekuje nas zaista puno posla, a za utjehu jedino može biti što je moje imenovanje za U-17 selektora praktično samo kontinuitet u radu sa igračima koje poznajem.

NN: Znači li to da neće biti izmjena u sastavu?

PANDŽA: Ne, ne znači. Naravno da ću sa svojim saradnicima tragati i za novim imenima i pojačati konkurenciju. Siguran sam da ima još kvaliteta koji treba prepoznati i nagraditi pozivom u reprezentaciju.

NN: Koje rivale priželjkujete u Španiji?

PANDŽA: Ne razmišljam previše o tome jer znam ako smo pravi da se možemo nositi ravnopravno sa bilo kojim protivnikom. Imam samo jednu želju, a to je meč sa Amerikancima. Sanjam da se na parketu sastanemo s njima. Sasvim mi je svejedno da li će to biti u ranoj fazi ili nekad kasnije. Mislim da bi taj meč protiv apsolutnih favorita bio najbolji pokazatelj naše snage i mogućnosti.

NN: Vidite li se u budućnosti i na klupi seniora?

PANDŽA: Svaki čovjek koji se bavi ovim poslom sigurno radi i teži takvim ambicijama. To je najviša stepenica karijere o kojoj sanjam i maštam, ali korak po korak pa ćemo vidjeti gdje će me to odvesti. Zasad je još pretjerano razmišljati o tome. Treba da se poklopi još dosta toga, ali svakako da bi mi bila velika čast jednog dana da dobijem i tu ulogu i to možda baš sa ovom generacijom koju sada vodim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije